Gençler tarihi mekanları gezdi

Manavgat Kaymakamlığının öğrencilere yönelik başlattığı ‘Gençler tarihle buluşuyor’ projesi kapsamında geziler devam ediyor

Manavgat Kaymakamlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Gençler Tarihle Buluşuyor Projesi’ çerçevesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve rehber öğretmenlerinden oluşan gezi ekibi, ilçenin çeşitli tarihi yerlerini izyaret etti.

Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 60 öğrenci Seleukeia ve Side antik kentini gezdi. Kaymakamlık’ta toplanan öğrencilere konferans salonunda once gidilecek mekanlar hakkında bilgi verildi.

İlk öne Side Antik Kenti, Apollo Tapınağı, Side Müzesi ve tarihi yerleri gezen öğrencilere Arkeolog Aytekin Topuz ve Arkeolog Özay Özgür Ağar ayrıntılı bir şekilde anlatıldı .

Reklam
Reklam

İkinci olarak Seleukeia Antik kentine giden öğrenciler hem tarihi mekanları gezdi, hem de doğa yürüyüşü yaparak çevre bilinci ile doğal güzelliklerimizi koruma anlamında etrafa atılan çöpleri topladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz