Gençler Uludağ'da kayak öğreniyor

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından 7 ile 15 yaş arası çocuklar için gerçekleştirilen kayak kampı,...

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından 7 ile 15 yaş arası çocuklar için gerçekleştirilen kayak kampı, kayak sporunun yeni yıldızlarını yetiştiriyor.

Bursa’da 17 branşta 3 bin 500 sporcuyla faaliyetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Uludağ’da gerçekleştirilen kayak kampıyla çocukları ve gençleri kayak sporuyla buluşturuyor. Kayak branşında 35 lisanslı sporcusu bulunan Büyükşehir Belediyespor Kulübü, kış boyunca 3 dönemde gerçekleştirilen kayak kampıyla da 80 öğrenciye kayak eğitimi veriyor. Bu yıl kayak kampının 2. dönemine katılan ve 16 saat süren eğitimle kayak yapmaya başlayan 25 küçük kayakçı, sertifikalarını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den aldı.

Reklam
Reklam

Başkan Altepe, sertifikalarını verdiği kayakçıların, kayakta gelecekte önemli başarılara imza atacaklarına inandığını söyledi. Sağlıklı bir gelecek için çocuklara spor bilincinin verilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Altepe, “Bursa, her geçen gün gelişiyor, spor tesislerimiz artıyor. Kayak sporunun da gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kayak kampında geleceğin kayakçılarını yetiştiriyoruz. Dünyanın yıldız kayakçıları Bursa’dan çıkacak, milli kayakçıların sayısı her gün artacak.” diye konuştu.

Başkan Altepe, Uludağ’ın da önemli bir kayak merkezi olduğunu hatırlatarak, çocukların kayak sporuna ilgisinin artırılması gerektiğini kaydetti. Kampta keyifli vakit geçirdiklerini ve yeni dostluklar kurduklarını anlatan sporcuların aileleri de çocuklarının kayakla tanışmasına imkan sağlayan Başkan Altepe’ye teşekkür ettiler.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık’ın da katıldığı törende, sporcular sertifika sevincini doyasıya yaşadı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz