Gençlerbirliği - Akhisar Belediyespor Maçı Ardından

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, her geçen gün oynadığı oyunun biraz daha üstüne çıkan bir...

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, her geçen gün oynadığı oyunun biraz daha üstüne çıkan bir takıma karşı önemli galibiyet aldıklarını vurguladı.

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Gençlerbirliği’nin, Akhisar Belediyespor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası düzenlene basın toplantısında teknik direktörler ve futbolcular açıklamada bulundu. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, maça ilişkin yaptığı değerlendirmede özellikle karşılaşmanın ilk yarısında çok iyi perfonmans sergilediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Çapa, maç kadrosunda yer alan Azofeifa’nın grip olması nedeniyle maçta yer almamasını şansızlık olarak değerlendirerek, “Bir hafta çalışıyorsunuz ve maç saatinden oyuncunun oynayamayacağını öğreniyorsunuz bu sıkıntı yaratıyor. Akhisar Belediyespor'un her geçen gün oynadığının üstüne biraz daha koyan iyi bir takım. Ligde bulunduğunuz yeri belirleyecek haftalar oynanıyor ve maç iki taraf için de önemliydi. Bugün tekniğin, taktiğin yanında yüreğin ortaya çıkması gerekiyordu. Bu açıdan oyuncularımı kutluyorum.” dedi.

İlk yarı iyi pozisyonlar ürettiklerini ve oyunun hakimiyetinin kendilerinde olduğunu ifade eden Çapa, “İkinci yarı rakip biraz daha aktif oynasa da tehlikeli ataklarımız vardı. Rakibe fazla pozisyon vermedik. Kaleci aramazan'ı kutluyorum. Maçın içinde her ne kadar üst düzey kurtarışlar yapmamış gözükse de zor pozisyonlar çıkardı. Umarım çıkışını sürdürür, başarısı devam eder.” diye konuştu.

Gençlerbirliği’ne galibiyeti getiren golü atan Ante Kulusic, "Bugün çok zor bir müsabakaydı. Akhisar iyi bir takım. Biz de aynı şekilde koştuk mücadele ettik. Bizim için gerçekten çok önemli olan bir 3 puan aldık." dedi.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz hafta attığı dört golle dikkatleri üzerine çeken forvet Björn Vleminckx ise, maçtan önce zor bir maç oynayacaklarını bildiklerini ve öyle olduğunu, fakat sahaya iyi bir performans koyarak maçı aldıklarını belirtti.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise, oyuna iyi başlayamadıklarını, ilk yarıda özellikle zeminin kaygan olması nedeniyle top hâkimiyetini sağlayamadıklarını kaydetti. Yememeleri gereken bir golle geriye düştüklerini altını çizen Hamzaoğlu, şunları söyledi:

“Konsantrasyon eksikliği nedeniyle golü yedik ve soyunma odasına 1-0 yenik girdik. Mücadele olarak oyuncularım iyi mücadele etti. Üzgünüz, buraya 3 puan için gelmiştik ama elimiz boş döndük. Umudumuz sürüyor. Ligin son maçına kadar bu ligi kovalayacağız.”

Akhisar Belediyespor oyuncusu Kerem Bulut, her iki takımın güzel bir maç çıkardığını, Gençlerbirliği’nin girdiği pozisyonları değerlendirdiğini ve maçı kazandı söyledi.

Takımın deneyimli oyuncusu Çağdaş ise, "Her şey göründüğü gibi. Çok iyi oynadığımız maçı kaybettik. İlk yarı ve ikinci yarıda pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. İyi bir golcüye ihtiyacımız var. Umarım yeni transfer Gekas bu soruna çare olur.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: