Gençlerbirliği, Ampute Futbolculara Direnemedi

Gençlerbirliği, Yenimahalle Belediyesi Ampute Futbol takımı ile yaptığı karşılaşmaya koltuk değnekleriyle başladı, yürüyerek zor bitirdi.Yenimahalle...

Gençlerbirliği, Yenimahalle Belediyesi Ampute Futbol takımı ile yaptığı karşılaşmaya koltuk değnekleriyle başladı, yürüyerek zor bitirdi.

Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Tesisleri'nin açılışı Ampute Futbol Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü (AYBESK) ile Gençlerbirliği arasında oynanan karşılaşma ile yapıldı. Karşılaşmaya koltuk değnekleri ile başlayan başkenttin güçlü ekibi Gençlerbirliği, karşılaşmanın ilk dakikalarında 2-0 geriye düşünce değnekleri bıraktı. Degneklerden kurtulan kırmızı-siyahlı oyuncuların maça ortak olmaları beklenirken maçın sonunda gülen taraf 4-1’lik skorla AYBESK’li oyuncular oldu. Maçtan sonra ise sahada güzel sahneler yaşanırken her iki taraf oyuncuları birbirlerini tebrik ederken Gençlerbirliği’nin tecrübeli ismi Hurşut kramponlarını rakibine hediye etti.

Reklam
Reklam

Maçın bitimiyle görüşlerini açıklayan futbolculardan Hurşut Meriç, maçta koltuk değneğini bırakmasının nedenini hocanın isteği olarak açıklayarak, koltuk değnekleriyle maça devam etmeleri halinde skorun daha farklı olacağını kaydetti. Koltuk değnekleriyle oynamanın zorlu olduğunu belirten tecrübeli oyuncu, ellerinin çok ağrıdığını kaydetti.

Gençlerbirliği’nin genç isimlerinden kaleci Ferhat ise "Koltuk değnekleriyle oynamak çok zor. Arkadaşların Allah yardımcısı olsun. İleride bu maçların tekrarının olabileceğini düşünüyorum." dedi.

Maçın çok zor geçtiğini ve hemen ilk dakikalarda 2-0 geriye düştüklerini kaydeden Gençlerbirliği kaptanı Cem Can, rakip takımı kutlayarak insanların istediği zaman neleri başaracağını oynadıkları maçta gördüğünün altığını çizdi.

Maçın hakemi Selçuk Dereli ise, ampute takımının daha öncede maçını yönettiğini ve çok yetenekli olduklarını dile getirerek, “Maçtan ziyade bu güzel tesisin spora kazandırılması çok önemli. Engellilerin önündeki engelleri kaldırması gereken yöneticileri kutluyorum. Umarım birçok yönetici bu güzelliklerin farkına varır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz