Gençlerbirliği'nde Havuz Keyfi

Yeni kurulan Gençlerbirliği Yüzme Takımı, 26 sporcuyla mücadele ettiği Ankara Yüzme Ligi 2. ve 3. küme yarışlarında, 27 kulübü geride

Yeni kurulan Gençlerbirliği Yüzme Takımı, 26 sporcuyla mücadele ettiği Ankara Yüzme Ligi 2. ve 3. küme yarışlarında, 27 kulübü geride bırakarak, topladığı 67 madalyayla birincilik kürsüsüne çıktı.

Kırmızı-siyahlı kulübün yüzme takımı, 1-3 Haziran tarihlerinde 10-17 arası yaş gruplarının mücadele verdiği yarışlarda 20 altın, 21 gümüş ve 26 bronz madalyayla kulüpler düzeyinde 12 bin 765 puana ulaşarak birincilik kupasını aldı.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın Beştepe'deki kulüp tesislerinde başarılı yüzücüleri kabulünde ,Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Merdan Hürmeydan, Divan Kurulu Başkanı Hasan Şengel ve Amatör Branşlar Sorumlusu Cemalettin Sakallıoğlu da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

İlhan Cavcav, sporculara hitaben yaptığı konuşmada, kulübün faaliyet gösterdiği 6 amatör branş arasında yüzme takımının, çok kısa süre önce kurulmasına rağmen Ankara'da birincilik kürsüsüne çıkmalarının gurur verici olduğunu söyledi.

Yüzmenin sağlık açısından son derece önemli bir spor dalı olduğunu ifade eden Cavcav, doktorlardan en çok duyduğu tavsiyenin "Yüzün" olduğunu belirterek, "Bu tavsiyeye uymaya gayret ediyorum ancak bazı alışkanlıklar küçük yaşta ediniliyor" dedi.

Gençlerbirliği'nin, her ne kadar ismini futbolla duyuran bir kulüp olsa da yüzme gibi Ankaralı genç ve çocuklara faydalı branşlara da destek vermeye devam edeceklerini dile getiren İlhan Cavcav, minik yüzücülerin havuz talebine karşılık, şöyle konuştu:

"Tesislerimizin arka bölümünde tahsis edilen bir arsa var. Alan, sit kapsamında olması nedeniyle çalışma yapamıyoruz. Araziye kendi olanaklarımızla yeni projeler yapmak arzusundayız. Bize 49 yıllığına kiralanan bu arazi üzerindeki sorunu aşıp, sizlerin de arzuladığı içinde havuzu bulunan bir tesis yapmak istiyoruz."

Reklam
Reklam

Yüzme Takımı antrenörü Onur Sağlam ise "Bu başarımız, disiplinli çalışmamızın ardından taçlandı. Bir yıl boyunca hafta sonları çift antrenman yaparak hazırlandığımız müsabakalarda haklı bir birinciliği elde ettik" diye konuştu.

Cavcav, konuşmaların ardından tek tek genç yüzücülerle ilgilenerek, tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Muhabir: Musa Samur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: