Gençlerden ayda 3 saat "alo"

İSTANBUL (İHA) - Jabra ile " www.bagdatcaddesi.net " işbirliğiyle düzenlenen anketle İstanbul'da yaşayan gençlerin cep telefonu kullanım alışkanlıkları belirlendi. Anket sonuçlarına göre, gençler cep telefonuyla ayda 3 saatten fazla konuşuyor, konuşma dışında telefonlarının mesaj özelliğini sıklıkla kullanıyor, çoğu teknolojiyi yakından takip ediyor ve 'bluetooth' özelliği bulunan cep telefonlarına sahipler.

Kablosuz iletişim aksesuarları pazarının önde gelen isimlerinden Jabra ve " www.bagdatcaddesi.net " işbirliğiyle internet ortamında İstanbul'da yaşayan gençlerin cep telefonu kullanım alışkanlıklarını ölçmek amacıyla gerçekleştirilen ankete çoğunluğu erkek yüzde 58 kişi katıldı. Ankete katılan 18-29 yaş arasındaki gençlerin büyük çoğunluğunun yüksek okul ya da fakülte mezunu olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

1-31 Temmuz 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete göre, katılımcıların büyük çoğunluğu (yüzde 42) cep telefonuyla ayda ortalama 3 saatin üzerinde konuşma gerçekleştiriyor. Gençlerin yüzde 21'i 2-3 saat arasında konuşma gerçekleştirirken, geri kalan kesim ise 30 dakika ile 2 saat arasında görüşme yapıyor.
Anket sonuçlarına göre, İstanbul'da yaşayan gençler cep telefonlarının konuşma özelliğinin dışında en çok mesaj (yüzde 48), 'bluetooth' (yüzde 21) ve kamera/fotoğraf çekme (yüzde 16) fonksiyonlarını kullanıyor. Bunları sırasıyla GPRS ve oyun takip ediyor.

Jabra ve " www.bagdatcaddesi.net " işbirliğiyle yapılan ankete katılanların yüzde 83'ünün cep telefonunda 'bluetooth' özelliği bulunuyor. 'bluetooth' kulaklık kullanımına yeni yeni başladıkları gözlemlenen gençler, 'bluetooth' kulaklıkları en çok araba kullanırken, alışveriş yaparken ve sokakta yürürken kullanıyor.