Gençlerin Kararlarına Işık Tutan Proje Hayata Geçti

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Tanıtım Günleri’ geniş bir...

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Tanıtım Günleri’ geniş bir katılımla başladı.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşen törene ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Seda Saracaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ADÜ Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, Öğretim Üyeleri, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

ADÜ tanıtım filminin izlenmesi ve ADÜ Marşı’nın dinlenmesinin ardından konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, günümüz gençlerinin görerek, yaşayarak bir şeyleri yapmaya inandıkları zaman başarılı olduklarını ifade ederek “Seçeceğiniz meslekleri inanarak seçmenizi istiyorum. Mesleğinizi severek icra etmeniz yaşamınızdaki başarınızı arttıracaktır. Biz gelecek Türkiye’sindeki gençlerin mesleklerini isteyerek seçmelerini, severek yapmalarını ve yaşam boyu o mesleği yapmanın onurunu taşımalarını istiyoruz. Bu nedenle bu projeyi başlatmış bulunuyoruz umarım Adnan Menderes Üniversitesi’nde geçireceğiniz günler sizin için anlamlı olur. Bu projenin gerçekleşmesinde bize kapılarını sonuna kadar açan ve çağdaş uygarlık yolunda hızlı adımlarla yürüyen Adnan Menderes Üniversitesi Rektörüne ve çalışma arkadaşlarına tüm öğretmen ve öğrencilerim adına saygılarımı iletiyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu da, öğrencilerin kendilerini tanımalarının ve tanıma yolunda çaba sarf etmelerinin önlerindeki hayatı şekillendireceğini belirterek, kendilerine “Benden ne olur ?” “Ne yaparsam mutlu olurum ?” “Ben nasıl bir meslek seçersem mutlu olurum ?” sorularını sormaları öğüdünde bulundu. Birincioğlu, “Bizim maksadımız sizlere herhangi bir şeyi empoze etmek değil. Sizleri mutlu olacağınız seçimleri yapmaya yönlendirmek. 5 yıl bir lisenin olimpiyat takımını çalıştırdım. Çalıştırdığım öğrencilerin tamamı dereceyle mezun oldular. Bu çocuklara öğretmen ve aileleri kendi olamadıklarını empoze ettiler. Çocuğun ufkunu daraltmamak, onun mutluluğunu engellememek lazım. Sizlerin puanı çok yüksek olacak biliyorum ama önemli olan puan değil. Mutlu olacağınız mesleği seçin. Öğrencilerimden bir tanesiyle sınav öncesi uzun bir görüşme yaptık ardından öğrendim ki Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümünü kazanmış. Neden fizik tercihi yaptığını merak ettim. Çünkü tıp, mühendislik alanlarında Türkiye’de istediği her yere girebilirdi. Çağırdım, sordum ‘Siz öyle dediniz’ dedi. Ben öyle bir şey demediğimi belirtince ‘Hayır hocam nerde mutlu olacaksan ve seni ne mutlu edecekse oraya git dediniz’ diyerek karşılık verdi. Siz rotanızı bilirseniz rüzgarlar sizin yelkeninizi şişirir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ADÜ’NÜN SUNDUĞU OLANAKLAR ANLATILDI

ADÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş’ın moderatörlüğünü yaptığı ADÜ bilgilendirme sunumunda Farabi ve Mevlana Koordinatörü Prof. Dr. Didem Kozacı, Dış İlişkiler Ofisinden Uzman Zeynep Çetin, Öğrenci Toplulukları Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mesut Kırmacı öğrencileri bilgilendirdi. Sunumların ardından öğrenci ve öğretmenlerin sorularını yanıtlayarak ADÜ’nün sunduğu olanaklar ayrıntılı olarak ele alındı.

Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Tralleis Meydanı’na kurulan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Farabi ve Dış İlişkiler Ofisi, Öğrenci Toplulukları stantlarını ziyaret ederek bilgi aldılar ve hazırlanan gösterileri izledi. Gerçekleştirilen kampüs gezintisi ile ADÜ’yü daha yakından tanıma olanağı gezerek tanıma olanağı bulan öğrenciler, ADÜ Merkez Kafeteryamızda öğle yemeklerini de yiyerek ADÜ’den ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: