Gençlerin yarınları Bilgi Evleri’nde aydınlanıyor

Sancaktepe Belediyesi Bilgi Evleri ücretsiz etüt, araştırma ve internet imkânı sunuyor.

Ücretsiz etüt, araştırma ve internet imkânı sunan Sancaktepe Belediyesi Bilgi Evleri, Sancaktepeli gençlere ders takviyesi ve sınavlara hazırlık kurslarının yanı sıra farklı branşta eğitmeye devam ediyor.

Ücretsiz etüt, araştırma ve internet imkânı sunan 11 Kültür ve Bilgi Evi’nde, Sancaktepeli gençlere ders takviyesi ve sınavlara hazırlık kursları veriliyor. Bilgi Merkezleri 2012-2013 eğitim döneminde öğretmen sayısını 50 ye yakın farklı branşta, alanında uzman kadrosuyla güçlendirerek, fonksiyonel binalarıyla eğitim çalışmalarına devam ediyor. 18 bin öğrencinin yararlandığı Bilgi Merkezleri, geçtiğimiz senelerde açılan ve öğrenci ve velilerden büyük ilgi görmesiyle yenileri eklenmesini sonuç verdi. Bilgi Evleri’nde, Masa Tenisi ve spor alanları, bekleme alanı, 24 kişilik bilgisayar eğitimi derslik ve kütüphane, İngilizce, Matematik ve Satranç derslikleri, Türkçe, Fen, Sosyal derslikleri ve bazılarında tiyatro ve konferans için kullanılabilir 60 kişilik çok amaçlı salonu bulunuyor.

Reklam
Reklam

Öğrenciler ayrıca, Tiyatro, Halkoyunları, Bağlama, Gitar ve Satranç ile Koro çalışmaları olmak üzere 6 branşta verilen kulüp çalışmalarından faydalanabiliyor. Ayrıca üyeler, Kültür ve Bilgi Merkezleri’nden bilgisayar ve internet kullanabilme, kütüphaneden yararlanma ve ödünç kitap alabilme, bilgisayar ortamında ödevlerini araştırabilme, çıktı alabilme, ders çalışabilme ile kültürel ve sosyal etkinliklere katılabilme gibi imkânlardan da yararlanabiliyor.

Sancaktepeli çocukları ve gençler için yapılan yatırımların en önemlilerinden biri olan Bilgi Evleri, her geçen gün büyüyerek, gelişerek binlerce çocuğu çatısı altında topladığını belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem¸ “ Öğrenciler, Bilgi Evleri’nin sıcak atmosferinde eğitimci personel ile birlikte hem ders çalışıyor hem de daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda sosyalleşiyorlar. Bilgi Evleri sayesinde çocuklarımız, sokaklarda faydasız şeyler öğrenmek yerine kendilerini geliştirebilecekleri alanlara yöneliyor, hocalarımızın rehberliğinde hayata daha iyimser bakmayı öğreniyorlar” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: