‘Gençlerle El Ele’ Projesi Kapsamında Midyatlı 50 Öğrenci İzmir’e Gitti

Mardin’in Midyat ilçesinde Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği tarafından sürdürülen ‘Gençlerle el ele’ projesi kapsamında 50...

Mardin’in Midyat ilçesinde Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği tarafından sürdürülen ‘Gençlerle el ele’ projesi kapsamında 50 öğrenci İzmir’e gitti. Öğrencilere 5 dernek gönüllüsü eşlik ediyor.

Mehmet Seyfullah Aksoy Gençlik Merkezi’nde bir araya gelen öğrenciler ve dernek gönüllüleri, Midyat Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla Batman Havaalanı'na hareket etti. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler aileleri tarafından gençlik merkezine getirildi. Ailelerin de öğrenciler kadar heyecanlı oldukları gözlendi. 8. sınıf öğrencisi Vedat Yıldırım, “İlk defa uçağa bineceğim. Çok heyecanlıyım. İlk defa ailemden ayrı bir yolculuğa çıkıyorum. Bize bu imkanı sunan herkese teşekkür ederim.” dedi. Çocuğundan ilk kez ayrıldığını belirten anne Neriman Baran ise "Heyecanlı ve mutluyum. 4 çocuğumdan en büyüğü ilk kez bizden ayrı bir yere gidiyor. Allah yollarını açık etsin. Önce Allah’a sonra öğretmenlerine emanet olsunlar.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

‘Gençlerle El Ele’ projesi Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edilirken, Mardin Valiliği tarafından desteklenip, SODES kapsamında sürdürülüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: