Gençlik destek hattı projesi

0800 314 00 70 numaralı ücretsiz telefon hattıyla Türkiye genelindeki faaliyetlerine başladı.

Geçlik Destek Hattı Projesi Ankara, İzmir ve Elazığ'ın da aralarında bulunduğu üç ilde pilot çalışmasını tamamlamasının ardından 0800 314 00 70 numaralı ücretsiz telefon hattıyla Türkiye genelindeki faaliyetlerine başladı.

Hollanda Büyükelçiliği ana finansmanı, İngiltere Büyükelçiliği ek finansmanında Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneği’nin (ÖZGEDER) yürütücülüğünde gerçekleştirilen, British Council ortaklığı ve Adalet Bakanlığı işbirliği ile yürütülen projede kurulan ücretsiz telefon hattı ve web sitesi ile pilot il olarak belirlenen Ankara, İzmir ve Elazığ illerinde eğitim evlerinden ve çocuk cezaevlerinden tahliye olmuş, Denetimli Serbestlik gözetimi altında olan ve risk altındaki çocuk ve gençlere yönelik destek ve danışma hattıyla bireysel destek oluşturulmuştu.

Reklam
Reklam

Elazığ Valiliği tarafından desteklenen, Elazığ Koordinatörlüğünü Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Elazığ Şubenin yaptığı proje hakkında Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneği’nden yapılan açıklamada destek hattının faaliyete başladığı ifade edildi.

Açıklamada, projenin çocuk suçluluğunun nedenlerinin bilinmesi, çocukların yeniden topluma kazandırılması için gerekli önlemlerin saptanmasında yol gösterici olacağı vurgulandı.

Çocukları suça iten nedenlerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların başarısının, sorunların tespitine, alternatif çözüm yollarının bulunmasına ve makul çözümün uygulanmasına bağlı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, STK’lardan temsilciler, eğitim evlerinden ve cezaevlerinden uzmanlarla destek hattında çalışacak gönüllüler için düzenlenen eğitim programlarına, projenin Türkiyede bir ilk olma özelliğini taşıması sebebiyle İngiltere ve Hollandadan da uzmanların katıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Gençlik Destek Hattı” ile iletişim kuran çocuklar, gençler ve ailelerine tahliye sonrası yeni hayatlarına kolay alışmaları ve uyum sağlamaları ve yeniden suça karışma ihtimalini azaltmak amacıyla, bireysel sorunlarını çözmede yardımcı olacak, onlara yol gösterecek destek ve danışmanlık hizmeti verilecektir. Cezaevlerine geri dönüşleri engelleme çalışmalarına katkıda bulunulacaktır. Gençlik Destek Hattı Projesi, gençlere yeni hayatlarına adapte olmaları ve doğru karar almaları için rehberlik hizmeti vermeyi amaçlayan örnek bir çalışmadır. Alanında bir ilk oluşturan bu çalışmayla oluşturulacak kurumlar arası işbirliği çalışmanın sağlam bir temele oturması için büyük bir önem taşımaktadır. Tahliye aşamasındaki gençler ve aileleri 0800 314 00 70 numaralı telefonu ücretsiz olarak arayabilecektir" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: