Gençlik Faaliyetlerini Araştırdılar

Düzce İl Genel Meclisi Muhtelif İşler Komisyonu Düzce’de yapılan gençlik faaliyetlerini inceledi. Komisyon üyelerinin hazırladığı...

Düzce İl Genel Meclisi Muhtelif İşler Komisyonu Düzce’de yapılan gençlik faaliyetlerini inceledi. Komisyon üyelerinin hazırladığı raporda 15 farklı alanda gençlere yönelik faaliyetlerde bulunulduğu belirlendi.

Komisyonun konuya ilişkin hazırladığını inceleme raporunda şu bilgilere yer verildi: “Gençlik Spor Merkezinde 15 branşta gençlerimize yönelik faaliyetlerde bulunmaktadır. Bunlar atletizm, badminton, jimnastik, basketbol, futbol, güreş, judo, karate, tenis, voleybol, yüzme, tekvando, masa tenisi, satranç ve okçuluktur. Talep olması durumunda diğer branşlarda da gösterebileceği komisyonumuza belirtilmiştir. Bu faaliyetler okul dönemlerinde de saatleri değiştirilmek kaydıyla devam etmektedir.

Reklam
Reklam

Merkezde yüzme havuzuna okçuluk minder sporları dans ve müzik çalışmaları için alanlar gerektiği söylendi. Geçen yıl bin 200 olan kursiyer sayısının bu yıl şuana kadar 3 bin 250 kişiye ulaştığı bunun 4 bin olarak hedeflendiği yediden yetmişe herkese spor imkanı sağlandı. Özellikle bayanlara yüzme ve platon dersleri verilmekte olduğu Gençlik Merkezinde ise müzik, el sanatları. Derslere yönelik etüt çalışmaları yapılmakta olup geçen yıl 400 civarında talep var iken bu yıl sayının 4 bin 200 civarında olduğu, bu artışın neden bu kadar fazla olduğunu sorduğumuzda bütün okullarda bilgilendirme toplantısı yapıldığı, şehir merkezinde tanıtım standları açıldığı ve halka duyurulduğu, gençlerin taleplerine göre gençlik merkezinde sinema, tiyatro, müzik, resim kursları açıldığı, okuma günleri, yarışmalar ve geziler düzenlendiği, yaz döneminde ‘seyyah bizim iller projesi kapsamında 400 kişilik kontenjanla 40 kişilik gruplar halinde daha çok çocuk esirgeme kurumundan ve suça meyilli çocuklar arasından seçilen gençlerle 3 günlük konaklamalı farklı illere geziler düzenlendiği gençlerin talepleri doğrultusunda sportif ve kültürel faaliyetlerin düzenlenebileceği komisyonumuzca belirlenmiştir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: