Gençlik Haftası Kilimli'de Coşkuyla Kutlandı

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde Gençlik Haftası coşkuyla kutlandı.

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde Gençlik Haftası coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası kutlamaları Kilimli belediyesi ile Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlendi. Hafta sonunda Kilimli Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program şölen havasında gerçekleşti. Belde halkının büyük ilgi gösterdiği etkinlikleri, Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez, AK Parti Kilimli Belde Başkanı Cavit Taşcı ile çok sayıda davetli de izledi. Gençlik Şöleni Atatürk Koşusu'nda dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi ile başladı. Sporculara ödülleri Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ve Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez tarafından verildi. Gençlik Merkezi ekipleri, çifte telli halk oyunları, Artvin yöresi halk oyunlarını oynarken Kilimli Folklor Sanat ve Eğitim Derneği (KİFSED) ekipleri ise Zonguldak ve Kastamonu yöresine ait oyunları sergiledi. Gençlik merkezi solistlerinden Aysun Yıldım, İlayda Kırca seslendirdiği şarkılarla dinleyicilerini coşturdu. Programı sunan Gençlik merkezi Halkoyunları Ekip Lideri Hikmet Sinan'a Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir tarafından saat hediye edildi. Kutlamalarda, Zonguldak Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Uğur Akdeniz Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir'e teşekkür plaketi verdi. Akdeniz ayrıca şölene katılan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'a, Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan yağlı boya tabloyu hediye etti.

Reklam
Reklam

"AMACIMIZ BİRLİKTE OLMAK"

Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, festival havasında geçen etkinliklerin amacının Kilimliler ile birlikte Gençlik Haftası'nı kutlamak olduğunu ifade etti. Destek verenlere teşekkür eden Başkan Özdemir, "15-21 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezimiz ile Kilimli Belediyemizin beraberce çok güzel ve eğlenceli Gençlik Şöleni düzenledik. Amacımız kent genelinde tüm parklarımızla, cumhuriyet meydanımızda bu gençlik haftasını tüm vatandaşlarımız ile birlikte kutlamaktı. Amacımıza ulaşmamızda çok büyük katkıları olan, bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan Sayın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Uğur Akdeniz ve Gençlik Merkezi Müdürümüz Haydar Üzülmez'e ve sunucumuz Hikmet Sinan'a çok çok teşekkür ediyorum" dedi. İl Müdürü Akdeniz ve Merkezi Müdürü Üzülmez de, programa katkıları nedeniyle Başkan Özdemir'e katılımlar nedeniyle de tüm Kilimlilere teşekkür etti.

Horon gösterilerinin ardından şölen sona erdi. Programın ardından Başkan Özdemir, programda emeği geçen ekiplere yemek ikram etti. Beldede kutlamalar, Kilimli Lisesi'nin önünde sürdü. Yöresel sanatçılardan Cengiz Soysan'ın konser verdiği etkinlikler, Fener alayı ile sona erdi. Kilimliler, bando ve meşaleler eşliğinde Güney Mahallesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz