Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürü Pehlivan: "Mahalle Aralarında, Okul Bahçelerinde Spor Yapançocuklar Artık Bilgisayar Başından Ayrılmıyor"

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Pehlivan, "Mahalle aralarında, okul bahçelerinde spor yapan çocuklar artık bilgisayar başından ayrılmıyor" dedi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Pehlivan, "Mahalle aralarında, okul bahçelerinde spor yapan çocuklar artık bilgisayar başından ayrılmıyor" dedi.

Pehlivan, yaptığı yazılı açıklamada, ailelerin çocuklarını bilgisayar başından kurtarabilmesi için spora teşvik etmesi gerektiğini belirterek, "Günümüz çocukları bilim adamlarının 'aptal kutu' olarak nitelendirdiği bilgisayarın esiri olmuş durumda. Mahalle aralarında, okul bahçelerinde spor yapan çocuklar artık bilgisayar başından ayrılmıyor. Spor yapan çocukların artık klavyeye değen parmakları çalışıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla devam ettiğini ifade eden Pehlivan, söyle devam etti:

"Teknoloji kontrol edilemez düzeye ulaştı. Her gün yeni bir ürün yeni bir icatla karşılaşıyoruz. Günümüzde bilgisayarlar insanların yerini almaya başladı. Bu makineler gülemiyor, tuttuğun zaman insan sıcaklığı vermiyor ama seni kendine bağlayabiliyor. İnsanoğlu, icat ettiği teknolojinin esiri oldu. Parmak ucuyla dokunulan o ekran çocuklarımızın hislerine hiçbir zaman tercüman olamayacak. Çocuklarımız spor yapmadıkça, ekrana bakıp vakit geçirdikçe bedenleri çöktü. Ruhlarında zindelik kalmadı. Çocuklarımız, ekrana baka baka hissiz bireyler olmaya başladı."

Ailelerin çocuklarına spor kültürü aşılaması gerektiğini ifade eden Pehlivan, şunları söyledi:

"Küçük yaşlardan itibaren beden ve zihnini eğitecek şekilde çocuğu büyütürsek ilerde bunun büyük yararını göreceğiz. İnsan, yaşadığı müddetçe başarılı olmayı, karakter sahibi olmayı ve sosyal alanlarda etkin faaliyetler yapmayı hedefler. Spor, karakter kazandırmada, başarı sağlamada ve sosyal etkinlik oluşturmada insanoğlunun bu isteklerini sağlayabilmekte. Çocukları spor kültüründen yoksun bırakmayalım."

Reklam
Reklam

Muhabir: Fikret Delal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz