Gençlik Meclisi Romanya’da

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Türk kültürünün güzelliklerini tanıtmak için AB Gençlik Programları kapsamında Romanya’da...

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Türk kültürünün güzelliklerini tanıtmak için AB Gençlik Programları kapsamında Romanya’da düzenlenecek olan ‘Spor İle Sınırları Yıkmak!’ ve ‘Kültür Ve Gelenekler Arasında Avrupa’ adlı projelere 12 gençle katılıyor.

Romanya’nın Curtea de Arges şehrinde yapılacak projelere katılacak olan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, yolculuk öncesinde Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’nın da katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Bursa Kent Konseyi’nin uluslararası alanda yeni çalışmalar başlattığını ifade eden Pala, bu seneki hedeflerinin arasında uluslararası çalışmaları hızlandırmak olduğunu söyledi. Pala, “Avrupa Birliği gençlik programları kapsamında düzenlenen projelerin hedefleri, önyargıların kırılması, kültürlerarası diyalogun artırılmasıdır. Önemli hedefleri olan bu tip çalışmalarda Bursa Kent Konseyi gönüllüleriyle birlikte yer alıyor. Bu yıl Romanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen AB gençlik programları kapsamındaki projelerinde Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi yer alacak. Ülkemizi Romanya’da temsil edecekler. Ağustos ve Eylül ayında yapılacak olan çalışmalara Bursa Kent Konseyi 6 kişilik iki ekip halinde katılacak” dedi.

Reklam
Reklam

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Türkiye’nin en güçlü gençlik meclisi konumunda olduğunu hatırlatan Pala, gençlere ülkenin temsil edilmesinde başarılar diledi. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından Türk kültürünün güzelliklerinin tanıtılacağı ‘Spor İle Sınırları Yıkmak!’ ve ‘Kültür ve Gelenekler Arasında Avrupa’ adlı projelere ev sahibi Romanya’nın yanı sıra Türkiye, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nden toplam 48 genç katılacak. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nden 12 gencin katılacağı projeler, 19 - 27 Ağustos ve 01 - 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Çeşitli atölye çalışmalarının yapılacağı projelerde, kültürlerarası öğrenme ve ortak bir Avrupalılık bilincinin oluşturulması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: