Gençlik meclisinden eğitim

“Uyuşmazlık Çözümünde Müzakere ve Arabulculuk Eğitimi ile Paramı Yönetebiliyorum Eğitimi”ni gerçekleştirdi.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllü eğitmenleri tarafından CHP Adana İl Gençlik Kolları binasında “Uyuşmazlık Çözümünde Müzakere ve Arabulculuk Eğitimi ile Paramı Yönetebiliyorum Eğitimi”ni gerçekleştirdi. Eğitime Uyuşmazlık Çözümünde Müzakere ve Arabulculuk Eğitimi ile başlandı ve bu eğitim Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi İnsan Hakları Çalışma Grubu Koordinatörü Murat TAŞ tarafından verildi. Eğitimde katılımcıların da aktif katılımıyla “uyuşmazlığın ne olduğu, uyuşmazlık türleri, müzakerenin ne olduğu, müzakere çeşitleri ve evreleri, arabuluculuğun ne olduğu, arabuluculuk süreci ve çeşitleri” gibi konularda gerekli bilgiler verilip günümüzdeki uygulamaları üzerine konuşuldu. Yaklaşık 3 saat süren eğitim çeşitli uygulamalarla desteklenerek konuların teorik boyutunun daha anlaşılır olması sağlandı ve eğitim sonunda katılım gösteren herkese sertifikaları verildi. Bu eğitimin ardında Paramı Yönetebiliyorum eğitimine başlandı ve bu eğitim Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Gençlik, İstihdam ve Bilişim Çalışma Grubu Koordinatörü Koray URUK ve gönüllü eğitmenler Kudret YILMAZER ile Yağmur BULUT tarafından verildi. Verilen bu eğitim ile gençlerde bir finansal bilinç oluşturulması üzerine konuşuldu ve eğitim sonunda katılım gösteren herkese sertifikaları verilerek eğitim sonlandırıldı. Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi bu şekilde eğitimlere başlayarak yeni dönemin ilk faaliyetini gerçekleştirmiş oldu.

Reklam
Reklam

Eğitimlerin devam edeceğini, isteyen her kesimin yararlanacağını vurgulayan Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Atalay Yalınız, ulaştıkları kadarıyla çözüm paydaşları olan tüm siyasi partilerin gençlik kollarına bu eğitimleri aktaracaklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: