Gençlik Merkezleri Mamaklı Gençlerin Kültür Ve Sanatla Buluşma Noktası Olacak

Aile Merkezleri ve Bilgi Evleri’nin yanında uygulamaya koyduğu projelerle gençlerin yaşam kalitesini arttırmayı, sosyal, kültürel...

Aile Merkezleri ve Bilgi Evleri’nin yanında uygulamaya koyduğu projelerle gençlerin yaşam kalitesini arttırmayı, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirerek gençlerin ufuklarını genişletmeyi amaçlayan Mamak Belediyesi, gençlerin kültür ve sanatla buluşma noktası olan gençlik merkezi projelerini birer birer hayata geçiriyor.

Yeşilbayır Mahallesi'nde yapımı yüzde 30 seviyesine gelen gençlik merkezinin çalışmaları devam ederken, gençler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ürettiklerini merkez içinde sunma ve sergileme fırsatı bulacak. Gençler arasında iletişim ve dayanışmanın güçlenmesi, gençlerin boş zamanlarını değerlendirmesi amacıyla gençlik merkezlerini hayata geçirdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır" dedi.

Reklam
Reklam

Gençlik merkezleri ile çocukların ve gençlerin boş zamanlarında zararlı alışkanlıklara yönelmesi yerine sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönelerek bilgi ve beceri sahibi olmalarını amaçladıklarını belirten Akgül, gençlik merkezleri ile Mamak gençliğine yeni bir alternatif sunduklarını söyledi. Akgül, "Vatandaşlarımız için yaşam alanları oluşturmak, gençlerin sosyalleşmesini sağlamak, onlara spor yapabilecekleri tesisleri kazandırmak, sergi salonu, düğün salonu yapmak belediyelerin görevleri arasındadır. Biz de gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayacak, onların boş zamanlarını keyifli geçirmelerine imkan verecek, sergi salonu, kamelyalar, süs havuzları, eğitim odalarının bulunduğu, bölge halkına hitap edecek 400 kişilik düğün salonunun bulunduğu gençlik merkezimizin yapım çalışmalarına başladık. Gençlik merkezlerimiz ile gençlerin bir araya gelerek kendi gelişimleri için çalışabileceği ortam sağlıyoruz. Gençlik merkezi projelerimizle gençler arasındaki iletişim ve dayanışmanın güçlenmesini hedefleyerek, gençliğin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak istedik. Çocuklarımızı ve gençlerimizi sokaktan, kahve köşelerinden kurtaracak gençlik merkezlerimiz, gençlerin kültür ve sanatla buluşma noktası olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Bilgi evleri ve aile merkezlerinden sonra gençlerin de ne istedikleri sorusuna yanıt arayan Mamak Belediyesi, gençlik merkezleri projelerini hayata geçirmeye başladı. Yeşilbayır Mahallesi’nde 3 bin metrekarelik bir alanda yapımı yüzde 30 seviyesine ulaşan gençlik merkezinin park alanı çalışması ve kaba inşaat çalışması devam ediyor. 3 kat inşa edilecek merkezde, 8 adet pervole, süs havuzları, kamelyalar, 400 kişilik düğün salonu, sergi ve kermes alanları ile eğitim odaları bulunuyor. Mamak Belediyesi, kendilerine ait bir mekana sahip olmak ve sosyal bir yaşam isteyen gençler için gençlik merkezleri ile yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: