Gençlik, Necip Fazıl'ı Unutmadı

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi, ölümünün 30. yıl dönümünde Necip Fazıl Kısakürek’i “Bir Adam Yaratmak “adlı...

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi, ölümünün 30. yıl dönümünde Necip Fazıl Kısakürek’i “Bir Adam Yaratmak “adlı tiyatro oyununu ile andı.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde sergilenen oyunu izlemeye gelen arasında Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdür Ertan Yavaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, MHP İl Başkanı Muammer Demeli, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve çok sayıda izleyici vardı. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden bir grup öğrencinin de katıldığı oyun izleyicilerden büyük alkış aldı. Seyirciler salona sığmayınca oyun dışarıda kurulan bir perdeye yansıtılarak orada da izlemesi sağlandı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, bir dönemin insanının ruh halini çok gerçekçi bir şekilde yansıtan oyuna hayran kaldığını belirtti. Rahmetli Necip Fazıl Kısakürek’in bu oyununu iyi anlayabilmek için o günlerin Türkiyesini iyi bilmek gerektiğine vurgu yapan Gümrükçüoğlu, “Hakikatten o yıllar ebedi alemle dünyevi hayatın yorumunda çokça soru işareti ile insanların muhakemesini zorladığı zamanlardı. Ben rahmetli Necip Fazıl üstadımızı sağ iken dinlemek şansını elde etmiş idim. Çok sayıda konferansını katıldım. Arkadaşlarımız bu oyunu da o kadar güzel, o kadar hakikate uygun anlattılar ki o yılları yaşayanlar bunu çok daha iyi anlar. O yılları yaşayanlar öyle sorular içinde ideolojik düşüncelerin karmaşası içinde yalpalıyorlardı. Necip Fazıl gibi üstadlarımız insanlara yol gösteriyor, kendilerinden istifade edebiliyorduk.” dedi.

Gençlerin ilgisinin de kendisini ayrıca mutlu ettiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, bu şuurla yetişen bir neslin ülkeyi çok daha iyi yerlere getireceğine inandığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: