Gençlik Parkı’nda Ramazan Coşkusu Devam Ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda düzenlediği geleneksel Ramazan eğlencesi, binlerce Başkentlinin katılımıyla sürüyor. Gençlik Parkı’nda...

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda düzenlediği geleneksel Ramazan eğlencesi, binlerce Başkentlinin katılımıyla sürüyor. Gençlik Parkı’nda çok sayıda giyim ve süs eşyası, oyuncakçı, kitapçı, yöresel ürünler, özel gıda ürünleri, hat, kaligrafi gibi geleneksel el sanatları ürünlerinin yer aldığı stantları gezen, alışveriş yapan Başkentliler; parkın dört bir yanında düzenlenen etkinliklere de katılıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu iftar çadırlarında oruçlarını açan Ankaralılar, eğlencenin merkezi Gençlik Parkı’nı dolduruyor. Gençlik Parkı’ndaki Kültür Merkezi’nde düzenlenen geleneksel orta oyununun seçkin gösterileri de özellikle çocuklar için bir başka ilgi odağı oluyor. Hepsinde birer mesaj ilettiği minik öyküleriyle, fıkralarıyla çocukları coşturan ve güldüren, büyükleri çocukluk yıllarına götüren Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler’i ilgiyle seyreden Başkentliler, daha sonra parkın diğer etkinlik alanlarına geçiyor.

Reklam
Reklam

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği eğlence programlarına katılan Alsanç ailesi, Sincan Fatih’ten geldiklerini belirttiler. Gülten Alsanç’ın 12 yaşındaki torunu Kumru ile 11 yaşındaki kardeşi Efekan, Gençlik Parkı’nı çok beğendiklerini söylediler. Babaanne Gülten Alsanç ise duygularını, “Gençlik Parkı sayesinde tatile gitmeye gerek kalmadı. Panayır ve oyun parkına gittik, kukla gösterisini izledik. Allah, Melih Gökçek’ten razı olsun. Gerçekten garibanın ve herkesin yanında.” şeklinde dile getirdi.

Parka 8 yaşındaki kızları Azra ile Yenimahalle’den geldiklerini söyleyen Seyhan ve Mehmet Akif Solak da “10 yıllık evliliğimizde ilk kez bu kadar keyifli Ramazan etkinlikleri yaşıyoruz. Her şey harika” derken, Gençlik Parkı’nın belki de en genç üyesi 1,5 aylık Nehir’in anne ve babası Bahar ile Seyat Sarıalioğlu da haberlerde gördükleri ışık ve su gösterisini canlı izlemek için Pursaklar’dan geldiklerini, geldiklerine değdiğini, gösteriye hayran kaldıklarını belirttiler. Gençlik Parkı’nda geç saatlere dek eğlence ve sohbet ortamlarıyla süren Ramazan coşkusu, ünlü tasavvuf sanatçısı Mahmut Şevket Bayram’ın seslendirdiği ilahiler ve Türk Sanat Müziği eserleriyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: