Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç, Birileri Iş Yapıyor Birileri Engel Oluyor

Samsun’un Atakum ilçesinde gençlere hizmet etmek amacıyla hayata geçirilen “Atakum Gençlik Merkezi”nin temeli Gençlik ve...

Samsun’un Atakum ilçesinde gençlere hizmet etmek amacıyla hayata geçirilen “Atakum Gençlik Merkezi”nin temeli Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından atıldı.

Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak olan merkezin temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, başka partiye mensup olan ilçe belediye başkanına kendilerine destek olmamasından şikâyet etti. Üniversite gençliğinin çoğunluğunun yaşadığı Atakum ilçesinde gençlerin ve vatandaşların spor yapmaları için birçok tesis yapmak istediklerini yerel yönetimin ise buna izin vermediğini kaydeden Bakan Kılıç, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Atakum’da yapımı devam eden olimpik yüzme havuzunun bugün ben isterdim ki açılışını yapayım. Ama birileri iş yapmak ister birileri kendi elindeki arsaları, yeşil alanları, otopark arazilerini satar ancak, devletin elindeki spor tesisi yapılacak diğer arazileri ve arsaları yeşil alan ya da park yapmaya kalkar. Bu yönetim mantığını ben anlamadım açıkçası.

Bu ilçesinin yeşil alana, otoparka, park alanlarına ihtiyacı varsa o zaman mülkiyeti yerel yönetimde olan arazileri satmamak lazım. Yok eğer bunlara ihtiyaç yoksa diğer bakanlıkların kamu yatırımlarına da engel olmamak lazım. Bakın spor salonuna Atakum’da yer bulamadık. Ama İlkadım ile Atakum ilçesi arasındaki eğitim fakültesinin bahçesinde bitme aşamasına geldi. Gençlerimiz için tüm bunlar lazım.”

Atakum ilçesinin en güzel yerinde bulunan hazineye ait yerin gençlere hizmet eden bir merkez yapılması için çok önceden beri hayal kurduğunu kaydeden Bakan Kılıç, “Planlamaları yaptık ve sonra konuyu belediye meclislerine taşıdık ve nihayetinde bugün Atakum Gençlik Merkezi’ni temel atma aşamasına kadar getirdik. Durmak yok daha fazlası olacak daha iyileri olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

“Spor Kenti Samsun” sloganının sözde kalmadığını hatırlatan Bakan Kılıç, Canik ilçesindeki jimnastik salonunun bitirildiğini bu sebeple Samsun’un her anlamda bir spor kenti haline geldiğini sözlerine ekledi.

Sadece Samsun’la sınırlı kalmadıklarını Türkiye’nin her bölgesine bir yatırım yaptıklarını söyleyen Bakan Kılıç, “Bakanlık eliyle ülkeye yaptığımız hizmetler aralıksız devam ediyor. Türkiye genelinde 155 tane gençlik merkezi yapıyoruz. Yaklaşık 80 tanede binayı vatandaştan kiralayarak gençlik merkezi olarak hizmete açmanın mücadelesini sürdürüyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından gençlik merkezine ilk temeli Bakan Suat Kılıç’ın yanı sıra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy bölge milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri birlikte butonlara basarak attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: