Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: İzmir'e iki stadyum müjdesi verebiliriz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir'e iki stadyum müjdesi verebileceklerini söyledi. Yazılı bir açıklama...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir'e iki stadyum müjdesi verebileceklerini söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Kılıç, yarın (14 Ocak) başlayacak İzmir Gençlik Çalıştayı'na katılmak ve yeni stadyum yerinin belirlenmesi için İzmir'e geleceğini ifade etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmirliler'e stadyum ihtiyacının karşılanması yönünde söz verdiğini aktaran Bakan Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti: "İzmir'deki mevcut Atatürk Stadı, 40 yıl önce Akdeniz Oyunları için yapıldı. Ziyaretim sırasında Alsancak ve Atatürk statlarını göreceğim. Atatürk Stadı'nın da artık ihtiyaca cevap veremez bir yapı haline geldiği bilgisi bizde var. Dolayısıyla Altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor gibi takımları bünyesinde barındıran İzmir'in, spor yatırımlarından daha hızlı yararlanması gerektiği kanaatindeyiz, bu yönde adımlar atacağız. İzmir'e gittiğimizde kesin kararını vereceğiz ama bir değil, iki stadyum müjdesi verebiliriz. Cumartesi günü bu sahaları gezeceğiz. Program elverirse, TOKİ Başkanımız da bize seyahatimizde refakat edecek. Dönüşte arsaların üzerinden bir veya iki stadyumu İzmir'e kazandırmak üzere değerlendirme yapacağız. Benim tahminim iki ay içinde protokolü imzalarız, altı ay içinde de İzmir'in stadyumlarını ihale aşamasına getiririz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz