Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç, Kktc Milli Eğitim Bakanı Dürüst İle Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Türkiye gibi dinamik bir gücün müzakere sürecinde bekletildiği zemin,...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Türkiye gibi dinamik bir gücün müzakere sürecinde bekletildiği zemin, aynı zamanda Rum Kesimi’nin dönem başkanı olabildiği bir zemin haline gelebiliyorsa bu Türkiye’yi hak etmeyen bir zemindir” dedi.

Bakan Kılıç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni hizmet binasında gerçekleşen görüşme öncesi gazetecilere açıklama yapan Bakan Kılıç, “Anadolu’daki Türk gençleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Türk gençleri arasında en ufak bir fark söz konusu değildir. Buradaki gençlerin sahip olduğu her imkandan KKTC’deki gençler de yararlansın arzusundayız çünkü bayrak, dil, din, tarih, kültür ve medeniyet bir. Bu yönüyle bakıldığı zaman Kuzey Kıbrıs’ın egemenlik hakları ve bağımsızlık bir devlet oluşu genel kabul çerçevesinde olması gereken yerde olmak kaydıyla iki ülke ve halk arasındaki yakınlın malumdur” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“Türkiye Cumhuriyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kabinesi olarak altına imzamızı koyduğumuz taahhütlerin tamamını harfiyen yerine getirmeye devam edeceğiz” diyen Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

“Atmakta olduğumuz bu adımlar aynı zaman KKTC’ye yönelik izolasyonları tavizsiz bir şekilde sürdüren, haksız ambargolarını acımasız bir şekilde devam ettiren Avrupa Birliği’ne ve diğer ülkelere olabilecek en net cevap olacaktır. Haksız, adaletsiz ve dayanaksız bir şekilde Avrupa Birliği maalesef KKTC’yi Annan Planı’na verilen büyük desteğe rağmen görmezden gelmiş, Rum Kesimi’ni ise bütün çözüm önerilerini reddetmelerine rağmen ödüllendirmeye devam etmiştir. Rum Kesimi’nin hak etmeyen tavırlarına rağmen aldığı son ödül Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’dır. 6 ay süreyle Rum Kesimi’nin üzerinde kalacak olan bu dönem başkanlığını biz hiçbir şekilde inandırıcı bulmuyoruz, benimsemiyoruz, haklı ve gerçekçi bir başkanlık dönemi olarak görmüyoruz. Ekonomisi ve siyasi istikrarsızlığı ortada, Avrupa Birliği’ne yön verme vizyonsuzluğu apaçık ortada olan, statüsü tartışmalı, KKTC ile olan sorunlarını çözememiş olan bir Kıbrıs Rum Kesimi önünde KKTC’yi ezmeye kalkışmak apaçık bir haksızlıktır. Avrupa’nın bütün değerlerine, insan hakları olgu ve algısına ağır ihlaller içeren bir haksızlıktır. Rum Kesimi’ne hak etmediği imtiyazlar tanınırken, KKTC’nin hiçbir şekilde hak etmediğimiz ambargolara ısrarla maruz bırakılıyor olması da aynı şekilde kabulü imkansız ayrı bir haksızlıktır. Elbette gerek KKTC gerekse Türkiye Cumhuriyeti bütün bu haksızlıkların üstesinden gelmeyi başaracak güçtedir. Diplomatik deneyimimiz bu problemlerin tamamını aşamaya yetecek olgunluktadır. Bugün bu hataları yapanlar gün gelecek büyük pişmanlıklar duyacaklar ama tahmin ediyoruz ki o vakit geldiğinde iş işten geçmiş olacak. Türkiye gibi dinamik bir gücün müzakere sürecinde bekletildiği bir zemin, aynı zamanda Rum Kesimi’nin dönem başkanı olabildiği bir zemin haline gelebiliyorsa Türkiye’yi hak etmeyen bir zemindir.”

Reklam
Reklam

“DÜNYA GENÇLERİNİ BİZİM GENÇLERİMİZLE BİR ARAYA GETİRMEK İSTİYORUZ”

Bakan Dürüst ise, Samsun’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, Bakan Kılıç’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ismi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençleri için çok önemli” diyen Dürüst, “Son 10 yılın en büyük desteğini alnınızda, alanımıza protokole bağlayarak yapan bakanımız oldunuz. Dolayısıyla anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin de Kuzey Kıbrıs’taki gücünü, etkisini ve verdiği güveni kanıtladınız” diye konuştu.

1 Temmuz itibariyle Güney Kıbrıs’ın Avrupa Birliği dönem başkanlığını aldığına dikkat çeken Bakan Dürüst, şunları kaydetti:

“Anavatanımızın bu konudaki yaklaşımı açıkça ortada ama gençleri ve spor camialarını temsil eden kişi olarak ben de gelip sizlerden imkân ve kabiliyetleriniz nereye kadar yetiyor ise sizin gücünüzden yararlanarak, bizim gençlerimizin izole durumundan en azından temelli değilse de hangi aşamalarda bize katkı koyabilesiniz ki artık biz de dünyaya karşı koyabilelim ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını, sesimizi dünyaya duyurabilelim. Biz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti ne kadar huzur içinde oldu ise biz de dünya coğrafyasında o kadar kaliteli yaşam hakkına kavuşabileceğiz. Spor alanları açısından sizin desteğinize ihtiyacımız var. Biz bu noktada kararlıyız, sesimizi duyurmak istiyoruz. Dünya gençlerini bizim gençlerimizle bir araya getirmek istiyoruz.”

Reklam
Reklam

Açıklamaların ardından KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst, Bakan Kılıç’a koza işlemeli tablo hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz