Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Osmaniye'de:

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Osmaniye'de 2003 yılında 85 sanayi çalışanı varken, bugün sayı 11 bine ulaştı. Bu, çok

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Osmaniye'de 2003 yılında 85 sanayi çalışanı varken, bugün sayı 11 bine ulaştı. Bu, çok net bir kimlik değişimidir. Osmaniye bir sanayi kenti oldu demektir" dedi.

Kılıç, Osmaniye'de Tosyalı Holding tarafından yaptırılan Tosyalı Çok Amaçlı Spor Salonu'nun temel atma töreninde, Osmaniye için müstesna bir günün yaşandığını, ilde sanayi üretimine devam eden bir grubun, o şehrin bir sosyal çözüm ortağı olduğu gerçeğini benimsediğini gördüklerini söyledi.

Osmaniye'de 2003 yılında 85 sanayi çalışanı varken, bugün sayının 11 bine ulaştığını belirten Kılıç, "Bu, çok net bir kimlik değişimidir. Osmaniye bir sanayi kenti oldu demektir. Hayırlı uğurlu olsun. Ama bu yetmez. Çoğu yerde sanayi demek, emisyon, kirlilik demektir. Görebildiğim kadarıyla, Osmaniye'de sanayileşme, OSB faaliyetleri, temiz hava ve çevreci anlayışla devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Sanayi üretimi gerçekleştirenlerin, aynı zamanda, eğitim, spor ve özürlülere yönelik sosyal destek projeleriyle, kentin tüm sosyal sorunlarının çözümlerine katkı sağladıklarını belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu, takdir edilmesi gereken bir yaklaşım. Osmaniye artık bir kampüs şehir, bir üniversite ve eğitim kenti haline gelmekte. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ilk kurulduğunda, Çukurova Üniversitesi'ne bağlı bazı bölümler vardı. Bugün Osmaniye, kendi müstakil üniversitesini ayakları üstünde yükseltmekte. Üniversitesini, günden güne öğrenci sayısı ve öğretim görevlileriyle büyüten bir şehir haline geldi. Üniversite giriş sınavında Sümeyye Nur adındaki kızımızın Osmaniye'den Türkiye birincisi olması da bir eğitim şehri olduğunu göstermekte. Eğitim gönüllülerimizi kutluyorum.

Bu başarılar, bugüne kadar devletin yatırımlarının ortaya çıkardığı başarılar. Anadolu'nun karayağız delikanlıları okudukça, spor yaptıkça, rekor üstüne rekorlarıyla Türk milletinin gelecek ufkuna değer üstüne değer kattıkça, milletimizin günden güne aydınlanan ufku daha da aydınlanacaktır. Bir yandan devlet, bir yandan da özel sektör ve hayırseverler, yatırımlarıyla memleketi çok daha ileri noktalara taşımakta, Atatürk'ün muasır medeniyet hedefine ulaşmak ve aşmak üzere el birliği içinde hareket etmekte."

Reklam
Reklam

Suat Kılıç, Osmaniye'de bu yıl devlet yatırımı olarak, il merkezi ve Kadirli ilçesinde birer gençlik merkezini yatırım programına aldıklarına değinerek, "Zorkun Yaylası Spor Salonu'nu, yılda 3-4 ay kullanılacağı için Bahçe ilçesine kaydırdık. Atletizm pisti ve çim hokeyi tesisleri de kazandırıyoruz. Kadirli ilçesinde, maliyeti 13,5 milyon lirayı bulacak olan yüksek öğrenim öğrenci yurdu inşaatını gelecek yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Devletimiz sağlam temeller zerinde sağlam bir geleceği hedefliyor. Nüfusumuzun yüzde 51'i 29 yaş altı. Bunlar Türk milletinin geleceğine yapılan yatırımlar" dedi.

Kılıç, yıllardır adeta yılan hikayesine dönen yüzme havuzunun parasının hazır olduğunu da dile getirerek, "1995 yılında ihalesi yapılmış. Binanın müteahhidinden ya da zemininden kaynaklanan problemler var. Bunlar bir şekilde halledilecek. Yarım kalan devlet yapısı, devlete güveni, prestijini sarsar, yakışmaz. En kısa sürede olimpik yüzme havuzunu gençlerimize kazandıracağız" diye konuştu.

-Fuat Tosyalı-

Reklam
Reklam

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı da başarılı bir yılı geride bıraktıklarını ve kapasite artırımı gerçekleştirdiklerini, önümüzdeki 6 ay içinde yeni kurdukları tesislerinin de üretime başlayacağını vurguladı.

Kendileri için sanayiciliğin sadece üretim, ihracat, istihdam ve vergiden ibaret olmadığını belirten Tosyalı, "Yatırım yaptığımız her bölgede sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz. Başbakanımız geçen yıl ziyaretinde Osmaniye'nin bir sosyal bilimler lisesi ve spor salonuna ihtiyacı olduğundan bahsetti. Hemen bu iki ihtiyaç için özel projeler hazırladık. Liseyi geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim ettik. Başbakanımız engelli vatandaşlarımız için bir okul ihtiyacından da bahsetti. İnşallah gelecek hafta Engelliler Haftası'nda da bu okulu Valiliğimize teslim edeceğiz" dedi.

Tesisin 18 ayda tamamlanmasının planlandığını kaydeden Tosyalı, "7 bin 100 metrekare alanda inşa edilecek salonda, basketbol, hentbol ve voleybol müsabakaları yapılabilecek. 2 bin koltuklu tesisin 7 milyon 800 bin TL keşif bedeli bulunmakta" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kılıç, törenin ardından, OKÜ Yerleşkesi'ne giderek, "OKÜ 4. Bahar ve Spor Şenlikleri" kapsamında kurulan stantları dolaşıp, gençlerle sohbet etti.

Bakan Kılıç, "Türkiye'nin geleceği" olduğunu söylediği gençlere bol bol kitap okumaları, Türkçe'nin yanı sıra bir yabancı dili çok iyi öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz