Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç Atatürk Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde üniversitede okuyan öğrencilerle bir araya...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde üniversitede okuyan öğrencilerle bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşi öncesi kısa bir takdim konuşması yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, gençliğin misyonu ve vizyonu olması gerektiğini belirterek, “Biz, gençlik çağını misyonların ve vizyonların gerçekleştirildiği bir çağ olarak görüyoruz” dedi.

Üniversitelerin bir görevinin de gençliğe seçtiği hedefler doğrultusunda yön ve şekil vermek olduğunu hatırlatan Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin toplam 85 bin öğrencisiyle, vatanına milletine bağlı, çağının bilim dilini öğrenmiş gençler yetiştirmeye devam ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Söyleşide, Türkiye ekonomisini değerlendiren Kılıç, “Türkiye, biz işbaşına geldiğimiz gün, Uluslararası Para Fonu IMF’ye 23.5 milyar dolar borcu olan bir ülkeydi” hatırlatmasını yaptı. Bakan Kılıç, “Güzel ülkemiz Türkiye’nin ekonomisini Dünya Bankası yönetirdi. IMF’nin Türkiye Masası Şefi diye bir adam vardı. Türkiye’de insanlar Maliye Bakanını tanımaz ama IMF’nin Türkiye masası şefini tanırdı. Böyle bir Türkiye vardı. Nasrettin Hoca diyor ya parayı veren düdüğü çalar. Türkiye şimdi IMF’ye 5 milyar dolar kredi açan bir ülke konumuna geldi” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Kılıç, daha sonra Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Kredi Yurtlar Kurumu’na ait binalar, yemekhaneler ile 2011 UNIVERSIADE kapsamında yaptırılan Kazım Karabekir Yurdu`nda denetimlerde bulundu. Öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a Üniversiteye yaptığı ziyaret nedeniyle teşekkür ederek plaket takdim etti ve üniversitenin yayınlarından verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: