Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç: Can Kaybı Olan Yerde Soruşturma Yapılacak

Samsun’da sel felaketinin yaşandığı yerleri gezen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, can kaybının olduğu...

Samsun’da sel felaketinin yaşandığı yerleri gezen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, can kaybının olduğu yerde bütün ihtimallerin gerekli kurumlar tarafından araştırılacağını söyledi.

Havayolu ile Samsun’a gelen Bakan Kılıç ve beraberindeki bürokratlar ilk olarak 5 kişinin hayatını kaybettiği Canik ilçesindeki TOKİ Konutları’na geldi. Burada ilk olarak cesetlerine ulaşılan Recep Yılmaz çocukları 1.5 yaşındaki Hüseyin ve ağabeyi 5 yaşındaki Abdullah’ın hayatını kaybettiği dairenin önüne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Kılıç, penceresinden suyla dolu olan odanın içindeki çocukların topunun görüldüğü odayı görünce duygulandı. Burada bir süre incelemelerde bulunduktan sonra vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Kılıç daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Reklam
Reklam

Can kaybı olan yerde her türlü soruşturma ve işlemlerin otomatik olarak yapılacağını hatırlatan Bakan Suat Kılıç, “Ama şunu kaydediyorum can kaybı olan yerde bütün ihtimaller, riskler tüm ilgili birimler ve kamu kurumları tarafından sonuna kadar değerlendirilecektir. Yöneltilen soruların içerisinde ihtimal, kusur, hata ve yanlış planlama var mı? Gibi bir takım olgular vardı. Can kaybı olan yerde bu sorularınızın tamamı enine, boyuna, sonuna kadar değerlendirilecektir. Eğer bu işin yargı boyutu varsa yargı ayağı da sonuna kadar araştırılacak. Burada asıl olan şudur: ‘Can kaybı var ve can kaybı olan bir yerdeki hadiseye kayıtsız kalmak, böyle bir hadise karşısında teselli faktörü aramak hiçbir şekilde mümkün değildir. Can kaybı var yüreğimiz yanıyor. Şu veya bu sebeple yaşanan sel felaketinin neticesinde 9 vatandaşımızı kaybettik. 9 vatandaşımızın kaybedildiği bir yerde yangın ve matem var demektir. Aklınıza gelen tüm soruların cevapları kurumlar tarafından araştırılarak yapılması gerekenler var ise harfiyen hepsi yerine getirilecektir.” dedi.

Reklam
Reklam

TOKİ’yi eleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da göndermede bulunan Kılıç konuşmasına şöyle devam etti: “Bu bölgede eski gece kondu yerleşimi teneke ve ilkel yapılar devam ediyor olsaydı, Allah korusun yaşanabilecek kaybın hesabını yapabiliyor olmak şuna mümkün bile değildi. Dolayısıyla Samsun’u bilmeyenlerin bu konuyu değerlendirirken işin bu yönünü de değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Valilik kriz yönetimi ve bu şehre 3 dönem belediye başkanlığı yapmış başkanımızın görüşlerinin alınmasında fayda görüyorum. Yaklaşık yarım yüzyıldır bu bölge Samsun’un gecekondular semtiydi. Son 5 yılda bu bölgedeki gecekondular tasfiye edilerek, çok katlı kentsel dönüşüm projeleri bölgede uygulandı.” diye konuştu.

Bakan Kılıç, buradaki incelemelerin ardından yine ilçe sınırları içerisinde yer alan ve milyon dolarlık maddi hasarın meydan geldiği Karadeniz’in en büyük alışveriş merkezi Lovelet’te incelemelerde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: