Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan depremzedelere moral desteği

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Van'da kurulan üç çadır sinemada 120 filmle depremzedelere moral desteği veriyor....

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Van'da kurulan üç çadır sinemada 120 filmle depremzedelere moral desteği veriyor. Bakanlık tarafından kurulan 3 adet geçici gençlik merkezinde görev yapan yüzlerce genç, depremzedelerin tamamı kalıcı konutlara yerleştirilinceye kadar bölgeden ayrılmama kararı aldı.
Depremin ardından bölgeye giden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Van’a 5000 kişilik spor salonu, 3 adet tenis kortu ve bir adet gençlik merkezi yapmaya karar verdi. Erciş’te ise daha önce 300 kişi olarak planlanan öğrenci yurdunun kapasitesini 600 kişiye çıkarıldı. Erciş’e bir spor salonu ve bir de gençlik merkezi inşaatına başlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, depremzedeleri kalıcı konutlara yerleştirinceye kadar onlara moral desteği verecek etkinliklere ağırlık verdi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bağlı 113 gençlik merkezinde görevli yüzlerce genç, depremin üzerinden 45 gün geçmiş olmasına rağmen bölgeye terk etmedi. Gençler, Türkiye’nin 80 ilinden topladıkları binlerce palto, bot, yağmurluk, battaniye, çadır, soba gibi ayni yardımları gönüllü gençlik birlikleri oluşturarak depremzedelere dağıttı. Aralarında Marmara ve Düzce depremlerini yaşamış psikolog gençlerin de yer aldığı gençler depremzedelerde birlikte yiyip, birlikte içerek onlara moral desteği vermeye çalıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençler, deprem travmasından etkilenen genç ve çocuklara yönelik çadır kentlerde sinema izletme gibi projelere yoğunlaştı.
Projenin depremzedelerin yoğun ilgisini çekmesinden sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı, Van ve Erciş’te 3 adet 2 bin kişi izleyici kapasiteli üç geçici gençlik merkezi kurdu. Gençlik Merkezleri bünyesindeki sinemalarda gösterilmek üzere 120 film satın alındı. Bununla yetinmeyen bakanlık sinemalara çocuk ve gençlerin ulaşmasını sağlayacak ve ücretsiz taşıma yapan 15’er kişilik 2 minibüs de satın alarak bölgeye gönderdi.
Vanlı depremzedeler için oluşturulan çadır sinemalarda sabah saatlerinde çocuklara çizgi film gösterimi yapılırken, gündüz kadınlara, akşam ise erkeklere film izlettiriliyor. Depremzedelerin en fazla ilgisini çeken filmlerden biri, konusu Van’da geçen ‘120’ filmi oldu. 1. Dünya Savaşı sırasında eli tüfek tutan herkesin Ruslarla cephanelerin bitmesi üzerine yaşları 12 - 17 arasında değişen 120 isimsiz Vanlı çocuğun kahramanlık destanını anlatan film Vanlılar tarafından gözyaşları içinde izlenen filmlerin başında geliyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın üç çadır kentinde çocuklar için 3 bin adeta oyun hamuru, 3 bin boya takımı ve 3 bin satranç takımı, 500 kumandalı araba ve 20 adet masa tenisi ve 20 adet basketbol potası da yer alıyor. Bakanlık tarafından 15 konteynır bölgeye gönderilirken Van stadyumu içine 750 metrekarelik spor salonu yapıldı. Çocuklar hamur ve boyalarda eğlenirken gençler masa tenisi ve basketbol oynayarak boş zamanlarını seyyar spor salonlarında geçiriyor.
Depremzedelerin en fazla ilgisini çeken aktivitelerden biri de Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Spor-Toto Süper Lig maçları oluyor. 20 adet Lig TV paketi satın alan bakanlık, 20 adet dev ekran televizyondan depremzedelerin maçları ücretsiz seyretmesini sağlıyor. Maç esnasında depremzedelere her türlü sıcak ikram da yapılıyor.
Bugüne kadar depremzedelere binlerce giyim yardımı yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı, son partide 4 konteynır yardımı da bölgeye ulaştırdı. Depremzede genç ve çocuklara 100 adet kışlık mont, 3 bin adet atkı, bere ve eldiven dağıtan bakanlık 3 arazi aracı, 20 motosiklet, 25 adet dağ bisikletini de ücretsiz olarak depremzedelere hizmet için kullandırıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz