Genel Energy PLC’den yeni satın alma

Irak’ın kuzeyinde petrol üretimi yapan Genel Enerji PLC, bölgede bulunan Chia Surkh petrol sahasının yüzde...

Irak’ın kuzeyinde petrol üretimi yapan Genel Enerji PLC, bölgede bulunan Chia Surkh petrol sahasının yüzde 40 hissesini Longford Energy’den satın alıyor. Şirket, yeni satın almayla yüzde 20 olan hisse oranını 80’e çıkaracak ve petrol sahasında lisanslı operatör olacak.

Şirket, Longford Energy Inc’nin alt şirketi olan Forbes & Manhattan (Kuzey Irak)’ın elinde bulunan yüzde 40 hisse için toplam 68 milyon dolar ödeyecek. Bu rakamın 42 milyon doları direkt F&M’e ve 26 milyon doları F&M’in ödenmemiş borçlarına karşılık olarak Kuzey Irak Bölgesel Hükümeti’ne ödenecek. Her iki işlem de Genel’in 1,9 milyar dolarlık mevcut nakit fonlarından karşılanacak. Hükümet yüzde 20’lik mevcut hissesini korumaya devam edecek.

Reklam
Reklam

Chia Surkh, Kuzey Irak’ın güney bölgesinde bulunan 984 kilometre karelik bir alanı kapsıyor ve bölgede 300 milyon varilden fazla petrol bulunduğu tahmin ediliyor.

Türkiye’den de ortakları olan Genel Energy PLC’nin CEO'su Tony Hayward, konuya dair yaptığı açıklamada "Bu anlaşmalar sayesinde çok uygun bir fiyat karşılığında bölgede uluslararası yatırımcılara açık son büyük hidrokarbon sahalarından birinde yüzde 80 pay sahibi olduk." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz