Genel Sağlık Sigortası Bilgilendirme Toplantıları

Genç Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Genç Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Toplantılara; Genç Kaymakamı Muammer Köken, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü İsmail Aktaş, İl Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı Ayhan Palaoğlu, Solhan Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Murat Bazencir ve Denetmen Ali Aydoğdu da katıldı. Vatandaşların toplu halde bulundukları mekanlar ve kahvehaneler ziyaret edilerek düzenlenen toplantılar da Genel Sağlık Sigortası'nın zorunluluğuyla ilgili hak ve yükümlülükler konusunda konuyla ilgili bilgiler verildi. Toplantılarda ayrıca Tarım Sigortası ve Tarım Bağ-Kur'u konusunda devletin sağladığı avantajlar anlatıldı. Geçmişte çalıştığı halde sigorta primlerini ödemeyen birçok vatandaş yaşı ilerleyip çalışamaz hale gelince pişmanlık duyduklarını dile getirdiler. Toplantıyı gerçekleştiren yetkililer, aynı pişmanlık ve sıkıntıların yaşanmaması için yarınlarını düşünmeleri gerektiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Bilgilendirme toplantısında konuşan Genç Kaymakamı Muammer Köken, eskiden insanların çok çocuk yaparak veya geniş aile şeklinde evlatlarını yanından ayırmayarak kendi sosyal güvenlik sistemlerini oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Ancak bu durum günümüzde anlamını yitirdi. Devletin imkanları kullanılmalı ve sosyal güvenlikte kendisi ve geleceği için prim yatırdığını unutmamalıdır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: