Genel Sekreter Emür Tarihi Fiyale Yolu'nda Incelemelerde Bulundu

Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, restorasyonu bir süre önce tamamlanan tarihi Fiyale Yolu'nda incelemelerde bulundu.

Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, restorasyonu bir süre önce tamamlanan tarihi Fiyale Yolu'nda incelemelerde bulundu.

Emür, burada yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi'nin katkısıyla, Giresun'un önemli kültür varlıklarından olan kale içi yerleşim alanıyla eski Lonca Limanı'nı birbirine bağlayan tarihi Fiyale Yolu'nun yeniden düzenlenerek gün yüzüne çıkarıldığını belirtti.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatlarıyla kentin önemli tarihi değerlerinden birinin daha halkın hizmetine sunulduğunu ifade eden Emür, "Giresun İl Özel İdaresi olarak kültür varlıklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca Zeytinlik Evleri ve Giresun Kalesi çevre düzenlemesi çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Kültür varlıklarının onarım çalışmaları bundan sonra da devam edecek."

Reklam
Reklam

Muhabir: Gültekin Yetgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: