Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın KKTC temasları

LEFKOŞA (İHA) - KKTC'de temaslarını sürdüren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 1963-1964 olaylarında Rum saldırılarına karşı direniş gösteren ve bu sürede Rum kontrolüne hiç girmeyen Mehmetçik (Galatya) köyünü ziyaret etti.

Orgeneral Büyükanıt'ın ziyareti dolayısıyla Mehmetçik köyü sokakları TC-KKTC bayraklarıyla donatılırken, yol güzergahına da mersin dalları serildi. Büyükanıt'ın ziyareti dolayısıyla Mehmetçik Belediye Park Gazinosu'nda düzenlenen karşılama törenine, Mehmetçik ve Karpaz bölgesi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile vatandaşlar yanında, bölgedeki üniversite öğrencileri ve üst düzey yetkililer de katıldı.

Reklam
Reklam

Üniversite öğrencileri Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ı, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Laikliğin kalesi yıkılmayacak", "Ordu-gençlik el ele", "Tam bağımsız Türkiye" ve "Atatürk gençliği işbaşında" sloganlarıyla karşıladı. Ziyaret dolayısıyla Lefkoşa'dan Mehmetçik'e kadar, yol güzergahında ve köy içinde polis ve askerler geniş güvenlik önlemleri aldı.

Orgeneral Büyükanıt ve beraberindeki komutanların ziyarete sivil kıyafetle katılmaları da dikkat çekti.