Genelkurmay Başkanı Özel'in Akçakale Ziyareti

ŞANLIURFA (A.A) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Suriye sınırındaki Akçakale'ye gerçekleştirdiği ziyaret, top mermilerinin zaman zaman isabet etmesi sonucu

ŞANLIURFA (A.A) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Suriye sınırındaki Akçakale'ye gerçekleştirdiği ziyaret, top mermilerinin zaman zaman isabet etmesi sonucu tedirginlik yaşayan ilçe sakinlerini sevindirdi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komşu ülke Suriye'de yaşanan savaştan dolayı ilçenin bir nebze de olsa etkilendiğini söyledi.

Bir süre önce top mermisinin isabeti sonucu ilçede 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Ayhan, "Ondan sonra ülkemizin yek vücut olup en alttan en üste kadar herkesin bu konuyla ilgilendiğini gördük. Başbakanımız kendisi bizzat ilgilendi, aradı. Hastanede yatan hastaları Ankara'ya nakletti ve milletvekilleri görevlendirip tedavilerini yaptırıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "en tepesindeki isim" olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de dün Akçakale'yi ziyaret etmesinin ilçede olumlu karşılandığını ifade eden Ayhan, şöyle konuştu:

"İnsanların ne kadar mutlu olduğunu gördük. Bu ziyaret bir nebze olsun ilçenin acısını dindirdi diyebilirim. İnsanlarda güven olduğunu gördük. İnsanlar Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu hissetti. Bizimle uğraşılamayacağını, ülkemizin büyüklüğünü hissettiler."

Akçakale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kartal da Özel'in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretin Akçakale'yi özellikle bölge insanını içten sevindirdiğini dile getiren Kartal, "Gerek sınırda, gerek askeri denetimler, gerekse ilçedeki verdiği destek önemli. Genelkurmay Başkanımız ilçemizi onore etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Akçakale ilçesi var, Akçakale'nin arkasında devlet var, Genelkurmay Başkanı var. Hiçbir zaman boş kalmayacağına inanıyorum" diye konuştu.

-"Korkularımız, yerini güvene bıraktı"

Reklam
Reklam

Esnaf Osman Avşar da Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in ilçeye gelmesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Ziyaretle ilçeye "sevinç ve güven" verdiğini vurgulayan Avşar, şöyle konuştu:

"En azından korkularımız yerini sevince bıraktı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Valimiz, Kaymakamımız, belediye başkanımız kadar Genelkurmay Başkanı da ilgilendi. Hiçbir zaman yıkılmayacağız. Askerlerimize güveniyoruz. Sınır boylarımız muhafaza ve koruma altında, dolayısıyla güven altındadır. Kendimizi emniyette hissediyor ve evimizde güvenle uyuyoruz."

Esnaftan Mehmet Anlağan da Genelkurmay Başkanı Özel'in ilçeye gelmesinin kendilerini memnun ettiğini ve bu davranışı takdirle karşıladıklarını kaydetti.

Orgeneral Özel'in gösterilen ilgi karşısında ilçeden sevinçle ayrıldığına inandığını dile getiren Anlağan, "Ne mutlu, böyle askerimiz var. Allah onlardan razı olsun" dedi.

-Sınırdaki güvenlik tedbirleri-

Bu arada, uzun süredir önlemlerin alındığı Akçakale Sınır Kapısı'ndaki güvenlik önlemlerinin daha da artırıldığı gözlendi. Kapının Türkiye tarafında daha önce bir olan namlusu Suriye'ye çevrili halde konuşlanan zırhlı araç sayısı ikiye çıkarıldı.

Reklam
Reklam

Araçların yanına nöbet tutmak için toprak mevzi hazırlanırken, ayrıca sınır bölgesindeki askeri hareketlilik de devam ediyor.

Muhabir: Veli Gürgah - Müslüm Etgü / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz