Genelkurmay: Kenan Evren'e Ait Ziyaretçi Defterine Rastlanmadı

Genelkurmay Başkanlığı, 12 Eylül davasının sanıklarından Kenan Evren'e ait herhangi bir ziyaretçi defterine rastlanmadığını bildirdi....

Genelkurmay Başkanlığı, 12 Eylül davasının sanıklarından Kenan Evren'e ait herhangi bir ziyaretçi defterine rastlanmadığını bildirdi.

12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasına, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Davanın 6. duruşmasına sanıklar Evren ve Şahinkaya yine katılmazken; sanık avukatları ile müdahil avukatlar hazır bulunuyor.

Ara karar gereği yazılan müzekkerelere verilen cevapları okuyan Mahkeme Başkanı Hakim Süleyman İnce, Genelkurmay Başkanlığı'na sorulan sanık Kenan Evren'e ait ziyaretçi defteri konusunda herhangi bir belgeye rastlanmadığının bildirildiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

İnce, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)’ndan sanıklara ait mal varlığına ilişkin belgelerin klasör halinde dosyaya konduğu ifade etti.

DARBE SORUŞTURMASI SIKIYÖNETİM KOMUTANLARINA DA UZANDI

Cumhuriyet Savcılığı'nca Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya dışında 12 Eylül darbesine iştirak edenlere yönelik bir soruşturmanın bulunup bulunmadığına yönelik yazılan müzekkereye cevap geldi. Savcılıklar bu yönde bir soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Ancak mahkemece bu cevap yeterli görülmedi ve yeniden müzekkere yazıldı. Dönemin sıkıyönetim komutanları, valiler, emniyet müdürleri başta olmak üzere bir kısım üst düzey bürokratlara yönelik soruşturmaların yürütüldüğü ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: