Genelkurmay, Suriye Sınırındaki Sıcak Anları Paylaştı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye ile Türkiye arasındaki mayınlı bölgeden geçen kaçakçılarla yaşanan sıcak anlara ilişkin bilgi...

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye ile Türkiye arasındaki mayınlı bölgeden geçen kaçakçılarla yaşanan sıcak anlara ilişkin bilgi aktardı.

Genelkurmay’ın internet sitesindeki açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, Şanlıurfa Viranşehir’deki 1. Hudut Alay Komutanlığı İsmail Direk Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Suriye tarafında tren yolu kenarına 1 aracın park ettiği, 30 Suriyeli şahsın, mayınlı sahayı geçerek Türkiye topraklarına girdiği ve mal transferi yapmak maksadıyla, 1 minibüs ile 16 şahsın da Türkiye tarafında, hudut yolunun kuzeyinde beklediğinin tespit edildiğini ifade edildi.

Reklam
Reklam

ATEŞE KARŞILIK VERİLDİ

Açıklamada yaşanan sıcak anlar ise şöyle anlatıldı: “İsmail Direk Hudut Karakolundan bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ve bir Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) aracı ile olay bölgesine intikali esnasında, durumu fark eden Türkiye tarafındaki şahıslar devriye araçlarını taşlamışlardır.
Ayrıca, Türkiye-Suriye siyasi sınır hattını oluşturan demiryolunun güneyinden 30 kişilik grup içerisinden kaleşnikof silahı ile havaya doğru ateş açılmış, TTZA ve GZPT'de bulunan Devriye Timi de, ateşe uyarı amaçlı havaya ateş ederek karşılık vermiştir. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: