Genelkurmay'a Haydar Saltuk'un Başında Bulunduğu Çalışma Grubu Sorulacak

12 Eylül davasında, Bayrak Harekat Planı'nı hazırlayan Haydar Saltuk'un başında bulunduğu çalışma grubuyla ilgili Genelkurmay...

12 Eylül davasında, Bayrak Harekat Planı'nı hazırlayan Haydar Saltuk'un başında bulunduğu çalışma grubuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan bilgi ve belge sorulması talep edildi. Ayrıca MHP'li Gün Sazak suikastıyla ilgili MİT ve Emniyet'te bilgi veya belgenin bulunup bulunmadığının da sorulması istendi.

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın 11. duruşması Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Reklam
Reklam

Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Başkanlığı'nın Evren ve Şahinkaya başta olmak üzere birinci ve ikinci derece yakınlarına ait 1.1.1979-24.9.2012 tarihlerindeki mal varlıklarında meydana gelen esaslı değişmelerle ilgili raporunun gönderildiğini açıkladı. Bu raporun bir örneğinin de Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na iki klasör halinde gönderildiğini ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin de MHP'li Gün Sazak suikastıyla ilgili MİT ve Emniyet'te bilgi veya belgenin bulunup bulunmadığının sorulmasını talep etti. Meclis Darbeleri Araştırmaları Komisyonu'nun hazırlayacağı raporun bir örneğinin mahkemeye gönderilmesini isteyen Tuğtekin, Bayrak Harekat Planı'nı hazırlayan Haydar Saltuk'un başında bulunduğu çalışma grubuyla ilgili da Genelkurmay'dan bilgi ve belge sorulmasını talep etti. Yeni müdahillik taleplerinin ise duruşmanın geldiği aşama göz önüne alınarak reddedilmesi istendi. Mahkeme heyeti ara karar için duruşmaya ara verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: