Genelkurmay’a Psikolojik Destek Verilecek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Ankara Üniversitesi arasında ‘Psikolojik Destek Eğitimi’ için işbirliği protokolü imzaladı.Genelkurmay...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Ankara Üniversitesi arasında ‘Psikolojik Destek Eğitimi’ için işbirliği protokolü imzaladı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın talebi üzerine yapılan anlaşma ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TBK) kuruluşlarındaki sınıf okullarında öğrenim gören lider personelin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak, yöneticilik görevlerinde etkili iletişim kurmayı, insan ilişkilerini sağlıklı biçimde sürdürmeyi sağlayacak, bilgi, beceri ve davranışları geliştirmek amaçlandı.

Söz konusu eğitimle; lider personelin, maiyetindeki personelin askerlik hizmeti süresince yaşayabileceği psikolojik sorunları, askerlik ortamına uyum güçlüklerini tanıması, kıta yaşantısında ortaya çıkabilecek intihar ve intihara teşebbüs olaylarını önlemeye yönelik farkındalığın artırılması, bunlara yönelik çözüm yolları hakkında bilgilendirilmesi, bu süreç içerisinde yardım alabileceği birimler ve iletişim mekanizmalarını tanımasının sağlanması hedeflendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: