Genelkurmay'dan Anıtkabir Ziyaretçi Sayısı Açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 91 bin 450 kişinin Anıtkabir'i...

Genelkurmay Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 91 bin 450 kişinin Anıtkabir'i ziyaret etiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden Anıtkabir ziyaretçi sayılarının yayımlanmadığı yönünde haber ve yorumlara yer verildiğine dikkat çekilerek, "Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinin düzenlenmesi, Genelkurmay Başkanlığının tasarrufundadır. 12 Ocak 2012 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı internet sitesi yeniden düzenlenmiş ve bu kapsamda site içeriğinde bazı yenilikler yapılmıştır. Ana sayfamızda; 'Güncel Duyurular', 'Olaylar' ve 'TSK Hakkında' başlıkları ile TSK'nin faaliyetlerinin fotoğraflar ile desteklenerek kamuoyuna duyurulması esas alınmıştır. Bu çerçevede, güncellenen sitemizde, Anıtkabir ziyaretçi sayısı, Anıtkabir sitemizde yıllık olarak verilmeye başlanmıştır. Günlük ziyaretçi sayısı, tarafımızdan kayıt altına alınmaya devam edilmektedir. Basında ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bugüne kadar açıklama getirmememizin tek nedeni; TSK'nin, hiçbir temel dayanağı

Reklam
Reklam

olmayan iddialarla, tartışmaların içine çekilmesine fırsat vermemektir. TSK'nin; ATA'sına ve O'nun mirasına bağlılığı tartışılamaz" denildi.

Açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Anıtkabir'i 91 bin 450 kişi ziyaret ettiği de kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz