Genelkurmay’dan helikopter kazası açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Bursa’da meydana gelen helikopter kazasında, yardımcı pilotun hayatını kaybettiğini, birinci pilotun ağır yaralandığını, teknisyenin ise yara almadan kurtulduğunu bildirdi.

ANKARA (ANKA) -Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, özel bir şirkete ait olan ve bugün saat 09.02’de 2 pilot ve 1 teknisyen ile birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapan EC-155 tipi bir helikopterin Yenişehir Havaalanı/Bursa’ya seyir halinde iken, henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 10.30 sularında, İznik Gölü güneybatısında, Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Bayırköy’ün 1 kilometre kadar doğusunda düştüğünün, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı vasıtasıyla öğrenildiği anımsatıldı. Kazanın öğrenilmesini müteakip, Genelkurmay Başkanlığınca, Hava Kuvvetleri Komutanlığının Bandırma’da konuşlu bir AS-532 Cougar arama-kurtarma helikopterinin görevlendirilerek kaza bölgesine sevk edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

“Orhangazi İl Jandarma Komutanlığına bağlı 4 Jandarma Asayiş Timi de aynı maksatla karadan kaza mahalline gönderilmiştir.

Anılan helikopter, Arama Kurtarma personeli ve bir askeri tabip ile birlikte, saat:12.01’de düşen helikopterin enkazını tespit ederek kurtarma faaliyetine başlamıştır. Jandarma Asayiş Timleri de, saat:12.30 sularında kaza mahalline ulaşarak, Arama Kurtarma faaliyetlerine katılmıştır.

Kazada, yardımcı pilotun hayatını kaybettiği, birinci pilotun ağır yaralandığı ve teknisyenin ise yara almadan kurtulduğu tespit edilmiştir. Arama Kurtarma helikopteri, ağır yaralı pilotu, askeri tabip nezaretinde kaza mahallinden alarak Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine bırakmıştır. Helikopter enkazına sıkışan ikinci pilotun cesedi Jandarma Asayiş Timleri ve Bursa Valiliğince gönderilen Arama Kurtarma Ekibi tarafından çıkarılmış ve ambulans ile Orhangazi Devlet Hastanesine tahliye edilmiştir.

Helikopter enkazının güvenliğinin sağlanması konusunda gerekli tedbirler alınmıştır.” (ANKA)

Reklam
Reklam