Genelkurmay'dan jandarma yönetmeliği açıklaması

Ankara (AA)- Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Jandarma Genel Komutanlığının görev ve yetkilerinde değişiklik yapan yönetmelikle ilgili, "Yönetmelik hakkında Jandarma Genel Komutanlığının görüşünün tam olarak dikkate alınmadığını söyleyebilirim" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak düzenlediği haftalık basın toplantısında, 29 Mart 2009 seçimlerinin ardından Güneydoğu'da seçim sonuçlarını değerlendirmelerinin söz konusu olmadığını belirtirken, "Ancak bu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sonuçlarla ilgili düşünmemize engel değildir" dedi.

Reklam
Reklam

Hasan Tahsin Basın Bilgi Merkezi'nde düzenlenen haftalık basın brifinginde konuşan İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, sorulara cevap verdi. Jandarmanın görev sahasının belilenmesinde yetkilinin mülki amirlere bırakılmasını öngören yönetmelik değişikliği konusunda da Tuğgeneral Gürak, "Jandarma Genel Komutanlığı'nın görüşünün tam olarak dikkate alınmadığını söyleyebiliriz" dedi.

Tuğgeneral Gürak, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'yi ziyareti sırasında TBMM'deki konuşmasına Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının katılıp katılmayacağına ilişkin soruya ise, "Herhangi bir davet gelmedi" şeklinde cevapladı.