Genelkurmay'dan polislere kötü haber!

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ayağının tozuyla polislere kötü haberi verdi; "Hiç bir meslek grubuna ayrıcalık tanınamaz"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, hükümete "Hiç bir meslek grubuna askerlik hizmeti konusunda ayrıcalık tanınamaz’’ görüşünü iletti.
Gazeteport'un haberine göre; Genelkurmay Başkanlığı, polislere askerlik kolaylığı getiren çalışmaya karşı çıktı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, "Hiç bir meslek grubuna askerlik hizmeti konusunda ayrıcalık tanınamaz’’ görüşünü hükümete iletti.
İçişleri Bakanlığı 1111 sayılı Askerlik kanununda bir değişikliğe gidilerek, polislerin 2 aylık temel eğitimin ardından, kalan askerlik süresini polis olarak ve şark illerinde tamamlamasını öngörüyor. Bu süre aynı zamanda polislerin şark hizmetinden de sayılacak. Halen askerliğini yapmayan 35 bin civarında polis bulunuyor.
**"AYRICALIK TANINAMAZ"**
Askerliğin tek tip olmasına ve herkesin 9 ya da 12 ay olarak askerlik yapmasına sıcak bakan Genelkurmay, 9 aylık süren az olduğu ve 12 ayın daha uygun ve celp dönemlerinde boşluk yaratmayacağını hesapladı. Genelkurmay, polislere ayrıcalık tanınmasına ise karşı çıkıyor. Orgeneral Işık Koşaner de bu konudaki görüşünü ‘’Vatan hizmeti herkes için hak ve ödev olduğuna göre hiç kimseye, hiçbir meslek grubuna ayrıcalık tanınmamalı, bu hizmet hakça ve eşit şartlarda yapılmalıdır. Ülkemizde vatan hizmetine alternatif başka bir hizmet de yoktur ve olmamalıdır’’ diyerek açıkladı.
**4 TİP ASKERLİK VAR**
Halen üniversite mezunu olmayan yükümlüler 15 ay uzun dönem er olarak askerlik yapıyor. Üniversite mezunları ise 12 ay yedek subay ya da 6 ay kısa dönem er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet ediyor. Yurt dışında yaşayanlar ise 28 günlük dövizli askerlik yapıyor. Bu haktan yararlanabilmek için yurt dışında en az 1.095 gün işçi veya işveren olarak çalışmış olmak gerekiyor. 38 yaşına kadar 5 bin Euro, 38 yaştan sonra da 7 bin 500 Euro ödemek gerekiyor. TSK’da daha önce,yedek subay öğretmenlik, yurt içi bedelli askerlik, kamu kurumlarında çalışarak askerlik gibi sistemler de uygulanmıştı.