(Geniş Haber)Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan O Hastaneye 15 Temmuz Jesti...

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi 34 yaralıya evlerinden

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi 34 yaralıya evlerinden çağırttığı doktor ekibiyle müdahale eden Üsküdar'daki özel hastaneye jest yaptı. Erdoğan,Hastanenin ek hizmet binasının açılış törenine katıldı.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI O GECEYİ ANLATTI
"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde saldırıya uğrayan yaralı vatandaşların geldiği ilk adresin hastaneleri olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak o geceyi şu sözlerle anlattı: Yaralı vatandaşlarımızın hastanemize getirilmeye başlaması üzerine, tüm cerrahi ekiplerimizi bizzat evlerinden çağırttık. Yolların kapalı olmasına rağmen bin bir güçlükle görevlerinin başına yürüyerek gelen doktorlarımız ve sağlık personelimiz, yine tüm kısıtlamalara rağmen yaralı vatandaşlarımızı güvenle hastanemize getirmeyi başardılar. Sanki bir savaş ortamında cephedeki bir hastane görüntüsü… Gelen giden yaralılar… Her taraf kan revan içinde… Sabaha kadar ekiplerimiz büyük bir özveriyle yaralılarımıza müdahalede bulundular."

Reklam
Reklam

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN ÖZEL TEŞEKKÜR
Törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık camiasının 15 Temmuz akşamı büyük bir dayanışma örneği gösterdiğini belirterek, "24 saatlerini uykusuz geçiren, gazilerimiz için geçiren, bütün sağlık çalışanlarına, değerli sağlık camiasına bir kere daha teşekkür ediyorum" dedi.

ERDOĞAN'DAN ÖVGÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Ben de bu bölgenin sakini olduğum için, farklı bir hastaneyle karşı karşıyayız. 15 Temmuz akşamı 34 yaralı buraya getirildi. O gece seferber olmaları bunun en güzel ıspatı. Ben bundan dolayı Neşe hanıma ve tüm ekibine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

141 BİN DOKTOR GÖREV YAPIYOR
Türkiye'nin vatandaşlarının teşhis ve tedavi için başka ülkelere gittiği dönemlerden, başka ülkelerden aynı amaçla Türkiye'ye gelinen günlere ulaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık vatandaşlarımız, özel hastaneden hizmet almak için bir servet ödemek, büyük borçların altına girmek, hatta rehin kalmak zorunda değiller. Bu devri geride bıraktık. Onlar eski Türkiye'de kaldı. Eskiden bırakın teşhisi, tedavi, hastane ziyaretleri dahi bir çileydi. Hastanelerde, uzman doktordan vazgeçtik, pratisyen hekim bile bulmak büyük bir sıkıntıydı. Şu an ise, ülkemiz hastanelerinde 141 bin doktor görev yapıyor" dedi.

Reklam
Reklam

"BİZ KALKIP DENİZİ AŞACAĞIZ, GELİP DEREDE BOĞULACAĞIZ"
Erdoğan, "Geçen Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızla konuştuk. Dedim ki, 'kesinlikle kanser dahil ilaçları nereden gelirse gelsin bunlardan ücret almamız gerekiyor'. Nereden gelirse gelsin, biz kalkıp denizi aşacağız, gelip derede boğulacağız. İnsan hayatı bizim için bu kadar önemli. Hassas olalım buralarda suistimale fırsat vermeyelim, bütün mesele bu. Bu hizmetleri özel bir kurumdan almak istedikleri zamanda yine batı ülkelerinin çok daha altında bir maliyetle gerçekleştirebilecek noktaya geliyoruz. Dünyanın dört bir köşesinden sağlık yetkilileri geliyor, Türk sağlık sistemini inceliyor, bu başarının yöntemlerini öğrenmeye çalışıyor, 'Siz bu işi nasıl başardınız' diye bize soruyorlar" dedi.

SAĞLIK TURİZMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turizm sektörümüzü çeşitlendirmeli, kum, deniz, güneş üçlüsünün ötesine taşıyoruz, taşımalıyız. Rusya ile yaşadığımız talihsiz hadise, bu konunun ülkemiz, ekonomimiz, milletimiz için ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Bu bizim için bir tercih değil, bir mecburiyettir. Ülkemizin sağlık turizmi alanında rakiplerine göre çok üstün niteliklere sahip olduğuna inanıyorum. inşallah 14 yıllı hayalim olan şehir hastanelerimizin devreye girmesi ile özellikle bu konuda çok daha farklı bir seviyeye geleceğiz.

Reklam
Reklam

VATANDAŞTAN YOĞUN İLGİ
Hastanenin ek hizmet binasının açılışını yapan Erdoğan, ardından yeni açılan bölümleri gezdi. Erdoğan, cadde üzerinde toplanan vatandaşların sevgi gösterileri altında makam aracına binerek Kısıklı'daki konutuna geçti.

Görüntü Dökümü:
---------------------
- Kavak'ın konuşması
- Akdağ'ın konuşması
- Erdoğan'ın açıklamaları
- Törenden görüntüler
- Cumhurbaşkanının hastaneden çıkışı, vatandaşlara el sallaması, vatandaşların sevgi gösterisi. Erdoğan'ın makam aracına binerek hastaneden ayrılması (Aktüel görüntüler)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: