Genpar'a Ulusal Kalite Ödülü

KOCAELİ (İHA) - Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Kalite Derneği (Kalder) tarafından her yıl toplam kalite yönetiminin yaygınlaşmasına yönelik verilen ve bu seneki 2002 yılı Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nün Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) kategorisindeki ödülü Genpar Otomotiv Ticaret A.Ş.'ne verildi. Genel Müdür Erhan Ergün, ödülü almalarındaki anahtar kelimenin inanmak olduğunu söyledi.

Genpar Genel Müdürü Erhan Ergün, Gebze'nin Şekerpınar beldesinde kurulu bulunan fabrikada basın toplantısı düzenledi. Genpar'ın kalite çalışmalarına, kurulduğu yıl olan 1992 yılında başladığını belirten Erhan Ergün, "Fabrikamız kurulduktan sonraki ilk beş yıl içinde daha çok bilgi toplama, kıyaslama verileri elde etme, arşiv oluşturma ve çalışanlar arasında kalite bilincinin yaratılması gibi konulara ağırlık verdi. 1997 yılında ise Doğuş Holding Otomotiv Grubu'nun Volkswagen grup markalarıyla işbirliği yapma kararı almasından sonra, şirket yeniden yapılanma sürecine girerek, kalite faaliyetlerine hız verilmiştir. Bu noktada da Genpar, Türkiye'de temsil ettiği Volkswagen, Audi, Seat, Porsche ve Scania markalarının yedek parça ve araç ithalatı, stoklanması ve yurt çapında yetkili satıcılara dağıtılması ile satış ve satış sonrası tüm eğitim faaliyetlerini yürüten lojistik bir hizmet şirketi haline gelmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Çalışmalarında eğitime de çok fazla önem verdiklerini de vurgulayan Ergün, fabrika içinde bu amaçla 8 adet atölye tipi eğitim salonu, 4 bin metrekarelik bir alana sahip 4 katlı bir eğitim salonu ve değişik büyüklüklerde 11 eğitim alanı ile 200 kişilik bir konferans salonu bulunduğunu belirtti.

AMAÇ ÇALIŞANLARI MOTİVE ETMEK Firma olarak kaliteye çok önem verdiklerini ifade eden Eğitim Müdürü ve Kalite Güvence Sorumlusu Feyzal Güler ise, "Kalder'in Ulusal Kalite Hareketi'ne 2000 yılında katıldık. 2001 yılında ise Ulusal Kalite Ödülü'ne başvurduk. O yıl saha ziyaretlerine kalamadık, ancak Kalder bize dolaylı yoldan danışmanlık sağladı. Kalder'in verdiği rapor doğrultusunda yeni çalışmalar yaparak bu yıl bir kez daha katıldık ve ödülü kazandık. Aslında bizim için önemli olan ödül değildi. Asıl amaç, bu ödül sayesinde kalite sürecini hızlandırarak çalışanları motive etmekti. Bunda da zannederim amacımıza ulaştık" şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından aldıkları kalite ödülü ile bir de hatıra fotoğrafı çektiren Genel Müdür Erhan Ergün, daha sonra basın mensuplarına tesisi gezdirerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Şekerpınar'da yaklaşık 170 dönüm üzerine kurulu bulunan ve 120 kişinin çalıştığı Genpar Otomotiv'de 40 bin çeşit yedek parça envanteri ile 13 bin 200 metrekare kapalı alana sahip bir yedek parça deposu bulunuyor. Ayrıca, 10 bin araç kapasiteli bir antrepo ve stok araç kapasitesi de bulunan Genpar'ın yıllık cirosu ise yaklaşık 50 milyon Amerikan Doları.

Reklam
Reklam