'Gerçek dışı açıklamalar sürece yarar sağlamaz'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Kandil'den yapılan gerçek dışı, zamansız, yersiz, tahrik edici açıklamalar sürece yarar sağlamaz" dedi.

Akdoğan, Twitter aracılığıyla şu mesajı paylaştı:

"Kandil'den yapılan gerçek dışı, zamansız, yersiz, tahrik edici açıklamalar sürece yarar sağlamaz. Anakronik bir hal... Ya geçmişte takılıp kalıyorlar ya afaki bir geleceğe veya hayale savruluyorlar. Her sabah düne uyananlar bugünü yakalayamazlar, zamanı yaşayamazlar." (AA)

Irak’ta yayın yapan Rojnews ajansına konuşan KCK yöneticilerinden Murat Karayılan, çözüm sürecinin netice vermesi halinde Nisan 2015’te PKK genel kongresinin toplanacağını ve bu kongreye cezaevindeki liderleri Abdullah Öcalan’ın da katılacağını söylemişti.

Reklam
Reklam

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık da geçen hafta sonu, Öcalan'ın müzakere taslağını görüşüp belirlenen tarihe kadar sonuçlandırmadan silah bırakmayacaklarını söylemişti. Bayık ayrıca, "Müzakereler takvime göre yürütülmezse, müzakere taslağını kamuoyuna açıklarız" demişti.

Pazartesi günü HDP'nin İmralı heyeti Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile görüşmüş, HDP'li Sırrı Süreyya Önder görüşmeden sonra, "Artık süreçte diyalog kanallarının kapanmaması ve hangi başlıklarla ilerleyeceğimiz anlamında belli mutabakatlar oluştu, çok seri bir görüşme trafiği başlıyor" demişti.

Anahtar Kelimeler: