Gerçek ikiye ayrılır.

Gerçek ikiye ayrılır. Birincisi düşünceye göre gerçek diğeri ise nesneye göre gerçektir. Yani birisi mahiyet diğeri ise mevcudiyet.

Gerçek ikiye ayrılır.

Gerçek ikiye ayrılır. Birincisi düşünceye göre gerçek diğeri ise nesneye göre gerçektir. Yani birisi mahiyet diğeri ise mevcudiyet.

Hayatımda bilgiye ve okumaya önem veren birisiyim. Benim için iyi ve kötünün bilinmesinde tecrübe kadar bilginin de önemine inanıyorum. Dinin ilk emri okumaktır. “Oku!... Yaratan Rabbinin adıyla oku!...” der Kutsal kitabımızın ilk emri. Ben bunu bilir buna inanırım. İnsan okumalı, başkalarının da okumasına vesile olmalı.

Kocaeli’ye yeniden dönmemle birlikte birkaç değerli dost daha kazandım. Bunlardan birisi Coşkun Ergül hocamız. Kendisi emekli öğretmen. Öğretmenliğe yine devam ediyor. Alanı Fizik. Kendisini çok iyi yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam ediyor. Değişime açık olan insanlar hayatlarında hem çok fayda görürler hem de çok faydalı insanlar olurlar. Değişim insanoğlunun tekamülü için gereklidir. Coşkun Hocamızda gördüğüm öğrenme ve öğretme isteğini başka kimsede görmedim. İyi bir öğretmen, iyi bir eş, iyi bir aile reisi ve iyi bir birey. Etrafına nezaket ve aydınlık saçıyor. İyi ve güzel olan her şeye açık ve yanında. Birkaç ayda ondan o kadar çok şey öğrendim ki şurada satır satır yazacak olsam bir kitap oluşur. Böylesine güzel yürekli bir eğitimciden bu şehir istifade etmelidir. Bu sebeple nasipse Anadolu Edebiyat Derneği’nin etkinliklerinde kendilerinin bilgisinden istifade edeceğiz.

Reklam
Reklam

Yine geçen gün idealist birkaç arkadaşımızla birlikte ziyaret ettiğimiz bir büyüğümüz Dr Ahmet Beyefendi. İlk defa tanıdığım ve dinledikçe bilgilendiğim kendisini çok iyi yetiştirmiş bir dava adamı. Bu şehirde yaşadığımız halde yeni tanımış olmaktan üzüntü duydum. Zaman kaybetmişim hissine kapıldım. Bir dava adamı, bir bilge böyle olmalı işte. Meseleler ve olaylar karşısında kendisine has bir duruşu ve yine kendisine has yüzde yüz isabetli düşünceleri var. İnsan aynı mecliste bulunmaktan haz alıyor. Doyurucu bilgi ve yorumları var. Bu şehrin kazanılmış değerlerinden birisi. Böyle zatlarla söyleşiler yapılmalı, güncel meselelere dair istişareler yapılarak istifade edilmelidir.

Toplumun düşünceye göre gerçek boyutunda önemli iki isim. Toplumumuzu yeniden şekillendirerek eski eksenine getirebilecek, kendilerini iyi yetiştirmiş muhterem insanlarımız.

Her ikisinin de ellerinden öpüyor saygılarımı sunuyorum.

Bekir Kale Ahıskalı

Geleceği İnşa Etmek 41

Gerçek Nedir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz