Gerçek kadın nasıl görünür?

Jade Bell, Ocak ayında yayımlanacak olan “Mükemmel Vücut Projesi” isimli kitabıyla yeni doğum yapmış kadınları fotoğrafladı.

Jade Bell, Ocak ayında yayımlanacak olan "Mükemmel Vücut Projesi” isimli kitabıyla yeni doğum yapmış kadınları fotoğrafladı.


Bu proje sayesinde doğum sonrası vücutlarında deformasyon oluşan kadınların kendileriyle gurur duymasını amaçlayan Beall, projeyi duyurmak için gönüllü destekçilerin bağışlarıyla 35 bin dolar topladı.


"Çatlağımız, yara izlerimiz olsa da, cildimiz eskisi gibi sıkı olmasa da, vücutlarımız hayat verdi ve bebeklerimizin o güzel bedenlerine ev sahipliği yaptı.


Güzellik bundan daha fazla nasıl gösterilebilir ki? Bu fotoğraflar "Güzel Vücut” adlı kitap projesi için çekildi. Fotoğraflara poz verenlerin hepsi anne ya da anne adayı. Çekime katılan kadınlar, fotoğraf çekiminde ve sonrasında kendilerini harika hissettiklerini belirtiyorlar.

Reklam
Reklam

Fotoğrafçının kendisi de bir anne olarak öz değerini unutup sonra hatırladığını söylüyor. Jade Beall hissettiği bu muazzam kuvveti başka annelerle bu şekilde paylaşarak onlara da kendi varlıklarının nedenini hatırlatmak istemiş.


Bu yöntemin de kadınların doğal vücut güzelliğini tekrar kazanmalarına güçlü bir aracı olduğunu belirtiyor.


Annelerin doğal vücutlarını, olduğu gibifotoğraflayan Jade Beall, medyada önümüze dayatılan model imajlarının dünya kadın popülasyonunun %93'üne hitap etmediğini söylüyor.


Jade Beall bu çalışmasını daha çok medyada dayatılan kadın ve onun vücut imajına ithafen yaptı. Bu annelik, yaşlılık, kanser, ölü doğum, düşük, kilo alımı, kilo verimi, algı bozukluğu yaşayan annelerin hikayeleriyle zenginleşmiş bir çalışma.