"gerçek Problemlerin Sebebleri Perdenin Arkasında Saklıdır"

Eğitimci-yazar Sabahattin Yaylamaz, gerçek problemlerin sebeblerinin perdenin arkasında saklı olduğunu belirterek, "Perdenin önünde ne varsa...

Eğitimci-yazar Sabahattin Yaylamaz, gerçek problemlerin sebeblerinin perdenin arkasında saklı olduğunu belirterek, "Perdenin önünde ne varsa onu görürüz, ama perdenin arkasına bakmayız" dedi.

İnegöl Belediyesi ile Rehber Eğitim ve Kültür Derneği (Rehberder) işbirliği ile ‘Mutlu bir ailede iletişimin gücü’ konulu konferans düzenlendi. Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak eğitimci-yazar Sebahattin Yaylamaz katıldı. İnsanların beyninin yüzde 1'nin bilinç üstü, geri kalanın ise bilinçaltı olduğunu ifade eden Yaylamaz, "Problemlerin arkasındaki sebepler ile ilgilenilmesi gerekir. Perdenin önünde ne varsa onu görürüz, ama perdenin arkasına bakmayız. Gerçek problemlerin sebepleri perdenin arkasındadır. Bazı kadınlar evin tozunu halının altına süpürürler. Ev ne kadar temiz gözükse de aslında pisliği evden gitmemiştir. İşte bilinçaltı da böyledir. Siz problemlerinizi bilinçaltına süpürürsünüz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

1994 yılında Ümraniye çöplüğünün patladığını hatırlatan Yaylamaz, "Bunun sebebi oradaki çöplerin meydana getirdiği gazların tahliye edilmemesiydi. İşte insanın bilinçaltı da böyledir. Problemlerinizi tahliye etmek yerine bilinçaltına atarsanız, onlar birikerek aynı o patlama gibi bir patlama meydana getirir. Bu yüzden sıkıntılarınızı eşimizle paylaşmalı ve çözümler üretmeliyiz. Eğer problemlerimizi içimize atmaya devam edersek kendimiz için büyük tehlike oluşturabiliriz” açıklamasını yaptı.

Çocukken öğrenilen ilimin taşa yazmak, yaşlıyken öğrenilen ilimin ise suya yazmak gibi olduğuna vurgu yapan Yaylamaz, “Bilinçaltı herkesin özel anayasa merkezidir. Bu anayasa 0-10 yaş arasında oluşuyor. Çocuk eğitimi anne karnından da önce başlar. 0-10 yaş arası yaşadığı problemler insanın 30 yaştan sonra karşısına çıkmaya başlıyor. Şu an insanların yaşadığı problemlerin ana nedeni 0-10 yaş arasında yaşadıklarıdır” diye konuştu.

Sebahattin Yaylamaz, konferansın ardından kitaplarını imzaladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: