Gerçekliği Olmayan 9 Diş Beyazlatma Efsanesi

Eşten dosttan duyup, sonra da dişleriniz beyazlamayınca üzülmeyin. Size en doğru bilgiyi getirdik.

  1. Dişlerinizi kabartma tozu ile beyazlatabilirsiniz.

  2. Dişlerinizi Hidrojen Peroksit ile yıkayarak beyazlatabilirsiniz.

Hidrojen Peroksit, dokularla etkileşime girdiği takdirde serbest radikal tepkimelerine sebep olur. Bu dokuda yaşlanma sürecinde görülen reaksiyonla aynıdır. Hidrojen peroksit veya karbamid peroksit içeren konsantrasyonların yumuşak dokulara değmeden bir profesyonel gözetimi, tavsiyesi ile uygulamak gerekir.3. Beyazlatıcı diş pastası ve beyazlatıcı sakız kullanabilirsiniz.

Beyazlatıcı diş pastaları ve sakızlar beyazlatıcı kimyasallar içermelerine rağmen gözle görülür bir etki yaratmakta çok zayıftırlar. Beyazlatıcı kimyasallar dişlerde renk değişimine sebep olabilmek için diş yüzeyiyle en az 20 dakika temas halinde kalmalıdır. 4. Profesyonel diş beyazlatma jelleri ve marketlerden alınan beyazlatma jelleri aynıdır.

Her beyazlatma jeli farklı düzeyde Karbamid Peroksit veya Hidrojen Peroksit içerirler. Bu kimyasallar dişte beyazlamaya sebep olan ana ajanlardır. Profesyonel beyazlatma ajanları evde kullanılanlara oranla daha kuvvetlidir. 5. Bir kere beyazlatılan diş daima beyaz kalacaktır.

Renk değişimi kalıcı değildir. Ancak insanların yaşı ilerledikçe dişlerin rengi sarılaşır ve yediklerimizle, içtiklerimiz renkleşmeye yeniden yol açabilirler. Diş beyazlatma işleminin belirli zaman aralıklarında tekrarlanması gerekir. 6. Çilek ve limon diş beyazlatmada kullanılabilir.

İçerdiği asitten dolayı bu tip yiyecekler beyazlatma etkisi gösterebilir ama diş minesinin asit ile etkileşimi sonrası uzun dönemde zarar görme olasılığı vardır.7. Lazerler diş beyazlatma işlemini hızlandırır.

Hekim tarafından kullanılan lazerin diş beyazlatma işlemini hızlandırdığına veya beyazlatmayı daha iyi yaptığına dair bir kanıt bulunmamaktadır. Tam tersine dişte, gözlerinizde, dudaklarınızda ve hasar da gelişebilir. 8. Porselen kuronlar ve lamine venerler beyazlatılabilir.

Beyazlatmada kullandığımız jeller ancak doğal dişler üzerinde kullanılabilir, porselen yüzeylerde etki göstermezler. Bu sebepten kuronlarınızı diğer dişlerinizle aynı beyazlığa getirmek için onları değiştirmeniz gerekir. 9. Beyazlatma her yaşta yapılabilir.

Çocukların dişlerinde yapılan beyazlatma işlemleri dişin içerisinde bulunan canlı dokuda hasara sebep olabilir. Sadece bazı vakalarda çocukların dişi güvenli olacak şekilde beyazlatılabilir. İlerleyen yaşlarda ise diş minesinin özelliğini kaybetmesinden dolayı diş beyazlatma efektifliğini kaybeder. Bu okuduğunuz yaygın ve yanlış olan bilgilendirmelerin kurbanı olmayın. Gülüşünüz, insanların sizinle ilgili fark edeceği ilk şeydir. Bu yüzden dişlerinize herhangi bir işlem yaptırmadan önce iyice araştırın ve ilk olarak diş hekiminize danışın.

Reklam
Reklam

Kaynak: http://onurozturk.com/