Gerçekten Özel Olduğunuzun 10 İşareti

Çoğumuz çok yüksek bir özgüvene sahip olmasak da, aramızda eşsiz olduklarının farkında bile olmayan dolu özel insan var.

"Kendinizi daha çok sevdikçe başkasına daha az benzersiniz, bu da sizi eşsiz kılar." - Walt Disney

Çoğumuz çok yüksek bir özgüvene sahip değiliz, ama aramızda eşsiz olduklarının farkında bile olmayan dolu özel insan var. Bunun nedeni bazen, hayatımızdaki insanların bizim değerimizi anlamaması ve bize kendimizi değersiz ve güvensiz hissettirmesi olabilir.

"Gençliğimde çok güvensizdim. Hiçbir ortama uyum sağlayamayan çünkü hiçbir zaman seçim yapmaya cesaret edemeyen bir çocuktum. Hiçbir yeteneğim olmadığına tamamiyle ikna olmuştum. Hiçbir şeye. Bu düşünce de tüm tutkumu yok etti." - Johnny Depp

Reklam
Reklam

Ve pek çoğumuzun olduğu gibi, muhtemelen siz de hem çok mütevazi hem de inanılmaz özelsiniz, sadece bunun henüz farkında değilsiniz. Her gün hayatlar kurtarmıyorsunuz diye, çok büyük bir özgüvene sahip değilsiniz diye ve 5 yüksek lisans ve üzerine de doktora yapmadınız diye, bu özel olmadığınız anlamına gelmiyor. Özel olmak birçok anlama gelebilir, iyi bir amaç için gönüllü çalışmaktan, arkadaşlarınıza yardım etmeye, kendini yalnız hisseden birini dinlemeye, çocuğunu tek başına büyüten bir anne olmaya veya ev kredisini ödemek için tüm gün çalışmaya kadar her şey.

İşte size özel olduğunuzu fark ettirecek 10 sinyal.

  1. Her zaman öğrenecek yeni bir şeyler olduğunu düşünüyorsunuz.

"Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir" - Socrates

Reklam
Reklam

Çoğu insan gibi kibirli değilsiniz, dünyada olup bitenlerle ilgileniyorsunuz. Ayrıca meraklısınız ve becerilerinizi geliştirmek için sürekli yeni bir şeyler öğrenmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz. 2. Diğer insanlara karşı naziksiniz.

Yeni bir insanla tanıştığınızda veya arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınız gibi tanıdığınız kişilerle iletişim kurarken gülümsemeye ve nazik olmaya çalışıyorsunuz, çünkü negatif olmak ve diğer insanlara daha az önemlilermiş gibi davranmaya gerek yok. Bunu her zaman uygulayın. Hiç gülümsemeyen, kaba ve saygısız insanların güçlü olduğunu düşünüp onlar gibi olmayın. Bu kişilerin çözülmemiş sorunları var. Sizi özel ve eşsiz yapan, diğer insanlara davranış şekliniz, nazik ve pozitif olmanızdır. Bunu değiştirmeyin. 3. Diğerlerinin duygularını anlıyorsunuz.

Bunun nasıl olduğunu bilmeseniz de, biri sizinle hayatı, deneyimleri hakkında konuşurken, sırlarını ve duygularını paylaşırken, onları ne hissettiğini çok iyi anlıyorsunuz. Ayrıca insanları anlamak için göründükleri kişinin ötesine geçmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Birisi "İyiyim" dediğinde, ses tonlarından veya yüz ifadelerinden bir şey olduğunu fark edebiliyorsunuz ve onları dinlemeye çalışıyor ve hissettiklerini anlatmalarına izin veriyorsunuz. 4. Müzikten keyif alıyorsunuz.

"Müziğin iyi yanı, sizi çarptığında acı hissetmezsiniz." - Bob Marley

Reklam
Reklam

Beyniniz müziğe duyarlı. Müzik dinlemeyi sevmenizin yanısıra günlük rutin işlerinizi yaparken de müzik dinlyorsunuz ve müzik sizde derin dugular oluşturuyor. Bu duygular iyi veya kötü olabilir, ama güçlü duygular. 5. Dinliyorsunuz.

"Dinlemeyi severim. İnsanları dikkatle dinleyerek çok şey öğrendim. Çoğu insan karşısındakini hiç dinlemez." - Ernest Hemingway

Bu bir insanda bulunabilecek en nadide erdemlerden biridir. Herkes, diğerlerinin de söyleyecekleri var mı önemsemeden, kendi haklarında saatlerce konuşmaya meraklıdır. Ama siz bunun yerine diğer insanları dinliyor ve hayatlarıyla ve anlattıklarıyla samimi olarak ilgileniyorsunuz. 6. Diğer insanları mutlu etmek hoşunuza gidiyor.

Birisini mutlu edebildiğiniz her defasında kendinizi iyi hissediyorsunuz ve diğer insanlarının yüzünü gülümsetmenin ve güzel bir an yaşamalarını sağlamanın yollarını düşünmeye zaman ayırıyorsunuz. Bu örneğin, hoş bir hediye, bir gülücük, bir sürpriz veya herhangi başka bir iyilik olabilir. 7. Olumlu birisiniz.

"Şuna içten bir şekilde inanıyorum: hayatımızda yaptığımız her şey ve karşılaştığımız her insan yolumuza bir amaç için çıkıyor. Tesadüf yok; eğer öğrendiğimiz şeylere dikkatimizi verirsek, pozitif içgüdülerimize güvenirsek, risk almaktan korkmazsak veya bir mucizenin gelip kapımızı çalmasını beklemezsek; hepimiz öğretmenler sayılırız." - Marla Gibbs

Reklam
Reklam

Hayata ve zorluklara karşı olumlu bir bakış açısı sahibi olmanızın yanısıra, bu olumlu bakış açısını diğer insanlara da geçirmeye çalışıyorsunuz. Genelde önyargılarınız yok ve tüm insanların temelde iyi olduğunu düşünüyorsunuz. Bunun sonucunda da bazen incinebiliyorsunuz ve dikkat etmeniz gerekiyor, ama siz böylesiniz. 8. Amaçlarınız var.

Kendinizden tam olarak ne istediğinizi biliyorsunuz ve hedeflerinizi akıllıca planladınız. Hayatınızda harekete geçiyor ve ulaşmak istediğiniz yeri biliyorsunuz. Ayrıca diğerlerinin cesaretinizi kırmasına izin vermiyorsunuz. 9. Hayal ediyorsunuz.

Yani tutkulusunuz, bu da size zorlukları aşmanız için gereken üretkenliği ve motivasyonu artırmayı sağlayan gücü veriyor. Engellerin sizi durdurmasına, hiçbir şeyin gözünüzü korkutmasına izin vermiyorsunuz ve insanlar kafanızı karıştırmaya veya sizi korkutmaya çalıştığında bile büyük düşünüyorsunuz. 10. Gezmeyi ve diğer kültürleri tanımayı seviyorsunuz.

"Satın alıp daha zengin olabileceğiniz tek şey gezmektir." - Anonim

Reklam
Reklam

Çokkültürlülüğün gücüne inanıyorsunuz, diğer ülkeleri, diğer mimarileri ve diğer yaşam şekillerini merak ediyorsunuz. Kendinize diğer kültürler hakkında öğrenme hediyesini veriyorsunuz, çünkü bunun sizi ne kadar zengin yapacağının farkındasınız. Farklı hayat deneyimleri olan, farklı toplumlardan, dinlerden, uygarlıklardan insanlarla iletişim kurmayı ve aynı zamanda onlarla kendi kültürünüzü paylaşmayı seviyorsunuz.