Gercüşlü lise öğrencilerine kitap dağıtıldı

Devlet Planlama Teşkilatı(DPT) tarafından desteklenen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Batman Gercüş ilçesinde uygulanmakta olan...

Devlet Planlama Teşkilatı(DPT) tarafından desteklenen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Batman Gercüş ilçesinde uygulanmakta olan 'Yaşasın Üniversiteli Oluyorum' projesi kapsamında 12. sınıf öğrencilerine kaynak kitap dağıtıldı.
İlçede eğitim öğretim gören 12. sınıf öğrencilerine YGS ve LYS’ye hazırlık kaynak kitap ve yaprak test dağıtımı yapıldı. Uzman yayın organlarınca hazırlanan kaynakların, öğrencilerin başarılarını ciddi boyutta artıracağına inandıklarını ifade eden kurs öğretmenleri, emeği geçenlere teşekkür etti.
Gercüş Kaymakamı Halit Mengi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gercüşlü öğrencilerimizin üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olmaları hepimizin ortak temennisidir. Gercüş, eskiden beri, bölgede okuma çıtası en yüksek yerlerden biri olmuştur. Biz bu çıtayı daha da yükseklere taşıma gayesindeyiz. Bunun için, açtığımız kurslarda okuyan öğrencilerimize bu kaynakları, proje dâhilinde, temin ettik. Bundan sonra da üzerimize düşen ne varsa yapmaktan geri durmayacağız.” dedi.
Kaynak kitap ve yaprak testlere kavuşan öğrenciler, “Önümüzde bizleri bekleyen iki önemli sınav var. Bu imkan darlığı içerisinde, bizlere ulaştırılan şu kaynaklar, sınavlarda bize büyük fayda sağlayacaktır. Devletimiz bu imkanları bize sunmakla, okuyup bir yerlere gelmemizi istemektedir. Biz de inşallah, bu emeklerin hakkını vereceğiz. Okuyup, bu ülkeye faydalı bireyler olacağız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz