Gercüş'te BDP Lokaline Asılan Öcalan Posterleri

Gercüş'te, BDP ilçe lokaline asılan İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı posterler, güvenlik güçlerince kaldırıldı.

Gercüş'te, BDP ilçe lokaline asılan İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı posterler, güvenlik güçlerince kaldırıldı. BDP Gercüş ilçe lokaline asılan "Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesine göre, "vatana ihanet" suçundan idam cezasına çarptırılan ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın 6 posteri polislerce kaldırıldı. Posterler Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, posterlerle ilgili Ahmet Oduncu ile Hüseyin Şahin gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından savcılığa sevk edilen Oduncu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Şahin'in ise Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: