Gerede'de aynı anda aynı hikayeyi tamamlama rekoru kırılacak

<span>Mersin</span> ve Malatya’da gerçekleştirilen ‘Aynı yerde aynı anda aynı kitabı okuyan en çok kişi dünya...

Mersin ve Malatya’da gerçekleştirilen ‘Aynı yerde aynı anda aynı kitabı okuyan en çok kişi dünya rekoru'na bir yenisi Bolu’nun Gerede ilçesine eklenecek. Kitapseverler, ‘Aynı anda aynı yerde aynı hikâyeyi kendi hayal gücüyle yazarak tamamlayan en fazla insan rekorunu’ kıracak.
Rekor denemesi, Bolu Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi ve NT Mağazaları işbirliğiyle Gerede Kaymakamlığı, Gerede Belediyesi ve Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle gerçekleşecek.
Rekor denemesiyle ilgili NT Mağazaları'ndan yapılan açıklamada, "Geçen yıl Mersin’de 15 bin 440 kişiyle geçtiğimiz haftalarda ise Malatya’da 23 bin 822 kişinin katılımı kırılan ‘dünya rekor’larına bir yenisi de Bolu’nun Gerede ilçesinde eklenecek. Bu sefer Dede Korkut hikâyelerinden okunacak bir kısımdan sonra kitapseverler ‘Aynı anda aynı yerde aynı hikâyeyi kendi hayal gücüyle yazarak tamamlayan en fazla insan rekorunu’ kıracak. Kitapseverlerin yoğun katılımının hedeflendiği rekor denemesinde aynı anda 6 bin kişi hayal güçlerini konuşturarak hikâyelerini istedikleri gibi tamamlayacak.” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz