"Gerekçe verimsizlik"

İSTANBUL (İHA) - Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin tarihi Beykoz fabrikasındaki faaliyetlerinin durdurulacağı bildirildi.
Şişe Cam Genel Sekreteri Rüştü Bozkurt, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Beykoz fabrikasında üretimin durdurulması uluslararası pazardaki yerimizi güçlendirmenin zorunlu bir sonucudur. Üretimin durdurulmasının gerekçesi verimsizliktir" dedi.

Şişecam Topluluğu'ndan yapılan açıklamada ise, Beykoz fabrikasının yaşadığı sorunların, uluslararası pazarda fiyatların baskı altında olduğu, kar marjının daraldığı, fiyat-maliyet dengesinin hassaslaştığı, rekabetin verimlilik üzerinde geliştiği ve iş ortamının dayatmasının sonucu olduğu belirtildi. Fabrikanın 1998-2001 yıllarını kapsayan 4 yıllık dönemde 71.5 milyon dolar zarara uğradığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Zararımız ile her 2 yılda bir Beykoz fabrikası ölçeğinde bir fabrikadan vazgeçiyorduk. Böyle bir sermaye kaybını savunmanın, ne istihdamla, ne işi korumayla, ne de zenginlik üreterek insan yaşamını kolaylaştırma ile ilgisi vardır. Bu durum, içinde bulunduğu şartlarda sürdürülebilir değildir. Toplam 5 bin 350 kişilik istihdamı korumak için bu operasyon zorunlu olarak gerçekleştirilmektedir."